155.000 de români au cheltuit 36 milioane de euro pe vacanţele de Revelion

155.000 de români au cheltuit 36 milioane de euro pe vacanţele de Revelion

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a anunţat că peste 155.000 de români şi-au petrecut Revelionul în staţiunile din ţară şi din străinătate şi au cheltuit aproximativ 36 milioane de euro!

Circa 8.200 de turişti români au călătorit în străinătate pentru petrecerea Revelionului, în scădere cu 5% faţă de anul trecut, cheltuind, numai pentru servicii turistice, 4,8 milioane euro, sumă aproximativ egală cu cea din anul anterior. De asemenea, peste 147.000 de români şi-au petrecut Revelionul în staţiunile din ţară, în scădere cu 3,5% faţă de anul trecut, cheltuind aproximativ 140 milioane de lei, cu 1,5% mai puţin comparativ cu anul precedent, se arată într-un comunicat al FPTR.

Cele mai căutate zone din România pentru petrecerea Revelionului au fost Valea Prahovei, Poiana Braşov, Păltiniş, Rânca, Strajă, Călimăneşti, Felix şi zonele tradiţionale rurale Bran-Moieciu, Maramureş, Bucovina.

Cei care au ales să îşi petreacă vacanţa de sărbători în străinătate au avut de ales între destinaţii de schi şi sporturi de iarnă, pachete turistice de tip city-break în oraşe europene şi destinaţii exotice îndepărtate. Cei mai mulţi şi-au cumpărat pachete pentru destinaţii de schi şi sporturi de iarnă în Austria, Franţa, Italia, Slovenia, Bulgaria.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc remarcă o scădere a interesului pentru destinaţii tip city-break în perioada Revelionului, dispariţia solicitărilor pentru ţările din zona Orientului Apropiat şi Mijlociu, creşterea interesului pentru destinaţii îndepărtate. Astfel, au apărut destinaţii noi, precum Bahamas, Jamaica, Australia, Africa de Sud, Vietnam, Dubai. Românii au manifestat un interes crescut pentru Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Mexic, Brazilia.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.