160.000 de români nu au acte de identitate

160.000 de români nu au acte de identitate

Conform declaraţiilor secretarului de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Ciprian Necula, 160.000 de persoane nu au acte de identitate în România.

Există un cerc vicios care ţine captiv orice om fără acte. Dacă nu ai act de identitate nu o să ai niciodată un loc de muncă, nu o să mergi la şcoală şi generezi o problemă pe generaţii întregi. Cum se obţine asta? Trebuie să fie asistaţi să obţină acte. Copiii de exemplu dacă au trecut de vârsta de 1 an e un proces tardiv de înregistrat care costă în medie 1.000 de euro şi durează un an. Pentru un om fără acte e o avere întreagă. Aceşti bani există în proiect. Pot fi folosiţi pentru a fi asistaţi aceşti oameni să obţină certificat de naştere”, a spus Necula. El a precizat că cea mai mare problemă în obţinerea unui buletin este lipsa unui domiciliu.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a deschis, luni, pe platforma MySMIS două apeluri de proiecte, în valoare de 350 milioane euro, care îşi propun reducerea sărăciei în comunităţile marginalizate.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.