18 ianuarie – cea mai deprimantă zi din 2016

18 ianuarie – cea mai deprimantă zi din 2016

În mod tradiţional, „Blue Monday” sau „cea mai depresivă zi din an” cade în cea de-a treia zi de Luni a lunii ianuarie, ceea ce înseamnă că în 2016 va fi pe 18 ianuarie!

Chiar dacă primul care a vorbit despre „Blue Monday” a fost psihologul Cliff Arnall, de la Universitatea din Cardiff, popularizarea „situaţiei” i-a aparţinut unui agent de turism american, care a văzut o oportunitate de afaceri din criza întâmpinată de oameni la mijlocul lunii ianuarie. Cu alte cuvinte, firma „Sky Travel” a „înfiinţat” prima „Blue Monday” pe 24 ianuarie 2005, beneficiind de ajutorul nesperat al psihologului de la Universitatea din Cardiff. Ideea a fost că agenţii de turism îi ajutau pe oameni să treacă peste „nefericirea” din luna ianuarie, plănuindu-le vacanţele de vară!

În opinia psihologului de la Cardiff, „Blue Monday” rezultă dintr-o cominaţie ciudată de evenimente şi situaţii: vremea urâtă, problemele legate de datorii, motivaţia scăzută, revenirea la locul de muncă după Crăciun şi Anul Nou, rezoluţiile de început de an abandonate… Lista este, aşadar, suficient de lungă pentru a dărâma starea de spirit a oricui.

Dacă veţi fi sau nu deprimaţi în această zi ţine doar de dumneavoastră, însă noi vă spunem că de la Crăciunul din 2015 mai sunt încă 11 luni până la cel următor, aşa că nu credem că este cazul că aveţi câte o zi „deprimantă” în fiecare lună!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.