18,5 kilometri de drumuri comunale distruse de furtună

18,5 kilometri de drumuri comunale distruse de furtună

Comisiile constituite la nivelul prefecturii Botoșani au inventariat pagubele produse de ploile torențiale, căderile de grindină, vântul puternic și scurgerile de pe versanți, înregistrate în perioada 23 – 29 iulie.

Conform centralizării acestor rapoarte, reiese faptul că 22 de unități administrativ – teritoriale au fost afectate, pagubele înregistrate fiind estimate la 16,3 milioane de lei.

Au fost afectate 8.571 de hectare, cu pagube de 14,2 milioane de lei, 18,5 kilometri de drumuri comunale (966.000 de lei), 25,8 kilometri de drum sătesc (1, 1 milioane de lei), o locuință (9.000 de lei), un solar (2.000 de lei) și o școală (2.000 de lei).

Cele mai mari pagube au fost înregistrate în municipiul Dorohoi, unde fenomenele meteo au distrus aproape 2.000 hectare de culturi agricole, cu o valoare estimată la 5 milioane de lei. La polul opus este comuna Vorona, cu 2.000 de lei însemnând contravaloarea stricăciunilor produse la o școală.

Printre unitățile administrativ – teritoriale afectate se numără Dorohoi, Darabani, Albești, Broscăuți, Călărași, Cordăreni, Corlăteni, Corni, Dângeni, Frumușica, George Enescu, Gorbănești, Hilișeu – Horia, Ibănești, Santa Mare, Mihăileni, Pomârla, Românești, Suharău, Todireni, Trușești și Vorona.

Culturi agricole afectate au fost de grâu, floarea soarelui, rapiță, soia, sfeclă de zahăr, lucernă, ovăz și legume.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.