218 site-uri au fost verificate în 6 luni

218 site-uri au fost verificate în 6 luni

În primele 6 luni ale acestui an, poliţiştii specialişti în investigarea criminalităţii economice au derulat 524 de acţiuni, care au vizat activitatea a 218 site-uri şi a 419 persoane care desfăşurau tranzacţii online.

În urma verificărilor, faţă de 271 de persoane se fac cercetări pentru săvârşirea a 1.212 de infracţiuni la regimul proprietăţii intelectuale.

În cauzele penale în care s-au efectuat cercetări, din valoarea prejudiciilor cauzate s-au recuperat, în numerar sau din conturi bancare, aproximativ 2.640.000 de lei.

În cadrul planului de acţiune „In Ours Sites 2016”, activităţile desfăşurate de poliţişti s-au concretizat cu soluţionarea a 616 dosare penale.

Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite. Înainte de a introduce numărul cărţii de credit pe un site de comerţ online, trebuie verificat dacă site-ul solicitat este unul securizat (de tipul https://).

Poliţia Română informează cetăţenii că este indicat să nu completeze niciun formular online în care se cer datele personale, să nu deschidă emailuri de tip SPAM şi să instaleze un program anti-phishing. De asemenea, cetăţenii sunt sfătuiţi să folosească servicii de curier cu plata ramburs, lucru ce permite deschiderea coletului la primire.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.