35 milioane de euro pentru pista Aeroportului din Bacău

35 milioane de euro pentru pista Aeroportului din Bacău

Vineri, 7 noiembrie 2019, s-a semnat contractul pentru modernizarea, cu fonduri europene, a pistei de la Aeroportul din Bacău.

La 4 ani de la începerea lucrărilor de modernizare a noului terminal de pasageri și la 2 ani de la punerea în funcțiune a acestuia, astăzi s-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a pistei de la Aeroportul Internațional „George Enescu”, a scris europarlamentarul Dragoș Benea pe Facebook.

Contractul, adjudecat de compania spaniolă FCC Construccion, are o valoare de peste 30 de milioane euro și este finanțat din fonduri europene (FEDR) – 85 la sută, bugetul de stat – 13 la sută și Consiliul Județean Bacău – 2 la sută.

Modernizarea pistei va dura 15 luni, însă perioada în care pista va fi închisă traficului aerian va fi de 47 de zile calendaristice.

„Am demarat proiectul de modernizare a aeroportului când conduceam Consiliul Județean Bacău, având convingerea că dezvoltarea acestei veritabile porți de intrare în Moldova va plasa Bacăul într-o poziție de pivot regional”, a mai scris Benea.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.