4.500 de site-uri care vindeau produse contrafăcute au fost închise

4.500 de site-uri care vindeau produse contrafăcute au fost închise

Europol, Interpol şi autorităţilor specializate din SUA au efectuat o operaţiune comună care a dus la închiderea a 4.500 de site-uri care comercializau produse contrafăcute. Operaţiunea a vizat 27 de ţări, inclusiv România.

Au fost vizate site-urile care vindeau bunuri de lux, articole de sport, electronice, medicamente şi produse cosmetice.

Operaţiunea IOS VII a înregistrat un număr semnificativ de site-uri comparativ cu anul trecut. Acest rezultat excelent arată cât de eficientă este cooperarea între autorităţile de aplicare a legii şi partenerii din sectorul privat, în interesul final al consumatorilor”, se arată într-un comunicat al Europol.

Pentru a spori gradul de conştientizare a ameninţării reprezentate de comercializarea online de bunuri contrafăcute, Europol a lansat campania „Don’t F***(ake) Up”, ce are ca scop informarea populaţiei în legătură cu riscurile achiziţionării online a unor produse falsificate. De asemenea, campania îşi propune să ofere informaţii utile referitoare la identificarea site-urilor de acest tip şi la alte mijloace folosite de falsificatori, precum conturi false pe reţelele de socializare online şi reclame false.

Ţările în care erau înregistrate site-urile vizate de operaţiune sunt Albania, Austria, Belgia, Bosnia, Canada, Columbia, Croaţia, Danemarca, Franţa, Grecia, Hong Kong, Islanda, Italia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Marea Britanie, Olanda, Peru, Portugalia, Republica Moldova, România, Serbia, Spania, SUA, Suedia şi Ungaria.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.