7 copii şi mama lor, din Iaşi, în stare gravă la spital

7 copii şi mama lor, din Iaşi, în stare gravă la spital

Şapte copiii cu vârste de până la 14 ani şi mama acestora, din localitatea Todireşti, Iaşi, au fost transportaţi la spital, după ce s-au intoxicat monoxid de carbon, a informat, marţi, 11 februarie, coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Potrivit sursei citate, copiii, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, şi mama acestora, o femeie de 34 de ani, s-au intoxicat după ce, luni seara, ar fi încercat să facă focul în soba din locuinţă.

„Doi dintre copii ar fi prezentat sincope la domiciliu, iar ceilalţi au prezentat manifestări ca cefalee, greaţă, episoade de vomă. Iniţial, au fost transportaţi toţi în Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal Paşcani, ulterior copiii au fost dirijaţi la UPU de la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria, iar mama acestora, în UPU de la Spitalul Sf Spiridon. A fost evaluată şi tratată în UPU, apoi a mers, în stare bună, acasă”, a declarat Diana Cimpoeşu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sf. Maria”, dr. Lucian Cernahoschi, a precizat că unul dintre cei şapte copii este în stare gravă, acesta fiind internat la Terapie Intensivă.

„Cei şapte copii sunt din aceeaşi familie, au vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, au fost aduşi UPU în cursul nopţii (de luni spre marţi n.r.). Ei prezentau semne de intoxicaţie cu monoxid de carbon, li s-a administrat terapie cu oxigen. Şase dintre ei au fost internaţi în Clinica de Toxicologie, unul fiind dus în ATI”, a declarat, pentru AGERPRES, Lucian Cernahoschi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.