70 de cazuri de coronavirus în România. Senator PNL, depistat pozitiv

70 de cazuri de coronavirus în România. Senator PNL, depistat pozitiv

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat vineri existenţa a 70 de cazuri de coronavirus în România. Ultimele două cazuri de îmbolnăvire sunt confirmate în Mehedinţi, fiind vorba de două persoane venite joi din Italia.

Este vorba despre un bărbat de 26 de ani din Mehedinţi venit joi din Italia şi despre o femeie de 52 de ani, tot din Mehedinţi, contact cu tânărul de 26 ani, venită şi ea joi din Italia.

Ambele cazuri sunt carantinate la Mehedinţi. Numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus urcă astfel la 70.

4 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, la Constanţa. Printre cei infectaţi se numără un senator PNL, soţia şi copilul său. Senatorul a fost în contact cu Ludovic Orban, premierul interimar al României.

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat vineri existenţa altor 4 cazuri de coronavirus în România, în Constanţa. Printre bolnavi se află şi un senator PNL, Vergil Chiţac, candidat la Primăriea Constanţa, în vârstă de 57 de ani, potrivit unor surse politice ale MEDIAFAX. Acesta a fost la o reuniune NATO la Bruxelles în perioada 17-19 februarie. Celalalte persoane infectate sunt asistentul personal al senatorului, un bărbat de 51 ani, fiul acestuia, în vârstă de 34 de ani şi soţia lui, de 56 de ani. Cei patru sunt în autoizolare acasă şi vor fi transportaţi la secţia de boli infecţioase din Spitalul judeţean.

„Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o aşa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informaţia vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîţu. Este adevărat că ieri am anunţat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală şi voi rămâne acasă. Totuşi, nu ştiu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus şi au făcut public acest lucru. Menţionez că sunt sub medicaţie de două zile şi nu am simptome de Coronavirus. Totuşi, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test şi vă voi ţine la curent”, scria senatorul joi pe Facebook.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.