77 de cazuri de gripă la Iaşi

77 de cazuri de gripă la Iaşi

Numărul bolnavilor confirmaţi cu gripă creşte de la o zi la alta. De Potrivit raportării Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), la Iaşi au fost confirmate 77 de cazuri de gripă. Ultimul caz de gripă de tip AH1N1 este internat în clinica de gastroenterologie de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ şi se află sub tratament.

Potrivit medicilor, starea pacientului este stabilă şi nu ridică probleme deosebite.

Nouă bolnavi diagnosticaţi cu gripă au murit în spitalele ieşene. La nivel naţional, până pe 21 februarie, s-au înregistrat 47 de decese la pacienţi confirmaţi cu gripă.

„Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă. A depăşit nivelul minim aşteptat, dar s-a încadrat în intervalul aşteptat. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în focare locale – Bucureşti, Constanţa, Olt, Braşov, Iaşi – cu tendinţa de extindere regională şi cazuri sporadice în unele judeţe. S-au înregistrat la nivel naţional 1.051 cazuri compatibile cu gripa, faţă de 142 cazuri înregistrate în aceeaşi săpămână a sezonului precedent“, se arată în raportul menţionat.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.