89 de profesori vor să fie directori de școli

89 de profesori vor să fie directori de școli

Dintre cei 97 de candidați înscriși, 96 au susținut luni proba scrisă din cadrul concursului organizat de Minsiterul Educației Naționale pentru cele 110 posturi vacante de director și director adjunct disponibile în județul Iași.

În urma evaluării lucrărilor, 89 de candidați au promovat în etapa următoare, care va începe mâine și se va derula până vineri. Pentru aceștia urmează evaluarea CV-ului și proba de interviu.

Pentru derularea examenului au fost organizate 7 comisii de concurs, iar din fiecare comisie au făcut parte trei inspectori (unul în calitate de președinte, doi în calitate de membri) și patru directori (doi în calitate de membri și doi în calitate de secretari).

Peste 40 de observatori (reprezentanți ai organizatiilor sindicale, ai autorităților publice locale și ai părinților) au asistat la evaluarea tezelor și la redactarea proceselor verbale.

Examenul scris, care a constat într-un test grilă, „a presupus identificarea răspunsului corect pentru un număr de 40 de itemi din elemente de legislație școlară și management educațional, fiecare fiind punctat cu 2,5 puncte“, spune Sabina Manea, purtător de cuvânt al ISJ Iași.

Cele mai bune punctaje au fost obținute de Vasile Papaghiuc, la Școala Gimnazială „Ion Ghica“ – 48.75, Vasile Sorohan, la Colegiul Național „Costache Negruzzi“, Gabriela Popa la Școala Gimnazială „Dimitrie Strudza“ și Liliana Carp, la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti“ Răducaneni – toți cu 47.50.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.