9 ani de închisoare pentru crearea unui virus troian

9 ani de închisoare pentru crearea unui virus troian

Un hacker rus, de 27 de ani, care a creat un virus troian ce a infectat milioane de computere, a fost condamnat la 9 ani şi jumătate de detenţie într-o închisoare federală americană, conform ibtimes.co.uk.

Aleksandr Panin a creat un troian care a permis extragerea de date confidenţiale şi spargerea a numeroase conturi bancare. Complicele său, algerianul Hamza Bendelladj, care a vândut online versiuni ale virusului troian SpyEye pe care l-a şi folosit pentru a fura informaţii bancare, a primit 15 ani de închisoare.

SpyEye a fost programul malware troian predominant în perioada 2010-2012, fiind folosit de o grupare internaţională de hackeri pentru a infecta peste 50 de milioane de calculatoare şi producând pagube de peste un miliard de dolari unui număr mare de persoane fizice şi de instituţii financiare din toate părţile lumii.

Lansat în 2009, SpyEye este un tip de troian care infectează discret calculatorul victimei, furând informaţiile personale ale acesteia, inclusiv detaliile bancare, informaţii despre cărţile de credit, parolele şi codurile PIN. Acest virus le-a permis hackerilor să intre în posesia datelor personale ale victimelor prin redirecţionarea acestora spre site-uri false ale unor instituţii bancare (phishing).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.