A creat un cont fals de Facebook și a fost săltat de DIICOT

A creat un cont fals de Facebook și a fost săltat de DIICOT

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Timișoara au efectuat o percheziție la locuința unui bărbat bănuit că ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, pentru a denigra o femeie.

Bărbatul ar fi folosit datele și fotografiile victimei, pe care le-ar fi modificat, astfel încât să ceeze aparența de nuditate.

Percheziția a fost efectuată la domiciliul unui bărbat, de 49 de ani, din municipiul Timişoara. În urma percheziției, polițiștii au ridicat un laptop, un dispozitiv HDD, 3 telefoane mobile și un memory stick USB.

Din cercetări, a reieșit că persoana în cauză ar fi folosit datele de stare civilă şi fotografiile unei femei, pentru a crea un cont fals pe o rețea de socializare, în scopul de a-i aduce prejudicii de imagine, cu repercusiuni asupra locului de muncă al acesteia.

Pe contul fals ar fi fost postate fotografii copiate de pe contul real al victimei, modificate astfel încât aceasta să apară în ipostaze indecente, cu caracter de nuditate.

Bărbatul a fost dus la sediul DIICOT – ST Timișoara, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cauză, pentru documentarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de modificare de date informatice și fals informatic.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.