A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii acute în Suceava

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii acute în Suceava

Numărul total de infecții respiratorii acute în săptămâna 14-20 ianuarie a fost de aproape 3.000. De asemenea, în aceeași perioadă s-au înregistrat 26 de cazuri de gripă diagnosticate clinic.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Suceava, în săptămâna 14-20 ianuarie, în judeţul Suceava s-au înregistrat 26 de cazuri de gripă diagnosticate clinic, cu 23 de internări, fiind raportate câte nouă cazuri la grupele de vârstă 15-49 de ani şi peste 65 de ani. La grupa de vârstă 50-64 de ani s-au înregistrat opt cazuri.

De la începutul sezonului rece 2018-2019 şi până în prezent, au fost raportate, în total, 44 de cazuri de gripă diagnosticate clinic.

Potrivit reprezentanților DSP Suceava, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute este în creștere, conform raportărilor cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii acute, transmise de către furnizorii de servicii medicale din județul nostru pentru săptămâna 14-20 ianuarie. Comparativ cu alte zone ale țării creșterea este mai mică.

Astfel, au fost raportate 2.948 cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și pneumonii), cu 17,96 %  mai multe decât în săptămâna anterioară.

Grupa de vârstă la care s-au diagnosticat cele mai multe cazuri în ultima săptămână a fost de 5-14 ani, spre deosebire de săptămâna anterioară când au fost diagnosticate cele mai multe cazuri la grupa de vârstă de 15-49 de ani.

Cele mai multe cazuri internate au fost la grupa de vârstă de 0-1 an, la fel ca în săptămâna precedentă.

Din evidențele Direcției de Sănătate Publică Județene Suceava până la data de 20 ianuarie au fost vaccinate gratuit antigripal 35.185 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. La aceeași dată medicii de familie mai aveau în cabinete 1.480 doze de vaccin antigripal, solicitând suplimentarea acestora cu 4.144 de doze.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.