A lipsit 6 ani de la serviciu fără ca cineva să observe

A lipsit 6 ani de la serviciu fără ca cineva să observe

Joaquin Garcia lucra în administraţia publică, la Cadiz, Spania, când, în 1990, i s-a oferit un post plătit cu 37.000 de euro pe an şi un birou la Regia de apă din acelaşi oraş, se arată în cotidianul El Mundo. Treptat, funcţionarul a constatat că treburile pe care le avea de făcut erau departe de a fi exagerate şi aşa, într-o zi, a decis că poate absenta de la serviciu fără să anunţe pe nimeni.

Conform anchetei derulate de autorităţile competente, Joaquin Garcia, 69 de ani, nu a mai pus piciorul în birou din 2004. Absenţa sa nu a fost sesizată de nimeni, fiind descoperită de abia în 2010 din pură întâmplare… în momentul în care ar fi trebuit să fie recompensat pentru cei 20 de ani de carieră ca funcţionar public.

Dat în judecată de administraţia publică, Garcia a fost oblicat la plata unei amenzi de 27.000 de euro (cea mai mare prevăzută de lege), sumă inferioară însă banilor pe care i-a câştigat fără să meargă la serviciu în cei 6 ani.

În apărarea sa, Joaquin Garcia a declarat că nu avea de lucru la serviciu şi nu a raportat situaţia superiorilor săi de frică să nu îşi piardă locul de muncă. El a mai spus că a petrecut mare parte din timp studiind filosofia. Garcia i-a trimis o scrisoare primarului oraşului Cadiz în care-l roagă să fie absolvit de la plata amenzii.

Inginerul spaniol a fost denumit de presa locală „funcţionarul fantomă”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.