A mai căzut un susţinător de-al lui Mihai Chirica

A mai căzut un susţinător de-al lui Mihai Chirica

Florin Boca, preşedintele Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Iaşi, a anunţat că şi-a înaintat demisia atât din funcţia deţinută, cât şi din cea de membru al comisiei.

Florin Boca a invocat atacuri repetate din partea presei, însă la mijloc s-ar putea să fie vorba şi despre faptul că nu a primit susţinerea pe care o aştepta din partea primarului Mihai Chirica pentru un loc eligibil pe lista PSD pentru Senat.

Citeşte şi „Primii 3 zburaţi de pe lista lui Chirica”

Redăm comunicatul transmis de Boca:

Stimaţi colaboratori din mass-media,

În ultimele săptămâni am fost asistat la o serie de articole de presă în care am fost acuzat – în mod neîntemeiat, nedrept şi tendenţios – de existenţa unei aşa-zise incompatibilităţi între activitatea mea antreprenorială şi funcţia aleasă de preşedinte al Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Local Iaşi.

Deşi, aşa cum am şi declarat în mod repetat, nu m-am aflat niciodată în stare de incompatibilitate ori de conflict de interese, atacurile nu numai că au continuat, dar s-au intensificat şi au ajuns să îmi implice, în mod incorect, familia şi apropiaţii.

Nu vreau să vorbesc despre originea şi motivaţia acestor acuzaţii, deşi este evident că apropierea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare nu este o coincidenţă.

În toată cariera mea profesională şi politică am respectat legea şi m-am comportat cu responsabilitate şi demnitate. Am pregătirea profesională şi experienţa necesare pentru a face parte din Comisia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Local Iaşi, iar colegii mei au considerat că am şi calităţile pentru a conduce această comisie. Activitatea mea din Comisia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a fost corectă şi transparentă şi există instituţii ale statului în măsură să verifice legalitatea şi buna credinţă a deciziilor luate în cadrul acestei comisii.

Cert este că, deşi nu am încălcat niciodată legea şi nici principiile etice, această campanie de presă a ajuns să îmi afecteze nu doar imaginea publică, ci şi familia, prietenii şi colegii din activitatea politică.

Înţeleg să îmi asum responsabilitatea faptelor mele şi am tăria de a suporta chiar şi atacuri nefondate, însă nu voi accepta niciodată ca familia şi apropiaţii să fie târâţi, pe nedrept, într-un scandal artificial.

Din aceste motive, vă anunţ că am decis să renunţ la calitatea de membru şi, implicit, la cea de preşedinte al Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Local Iaşi. Am depus această solicitare astăzi, 17 octombrie 2016, la Secretariatul Tehnic al Consiliului Local Iaşi.

Am încredere că, la următoarea şedinţă de plen a Consiliului Local Iaşi, grupul politic din care fac parte va propune un înlocuitor în Comisia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului care să continue activitatea în aceeaşi manieră corectă şi transparentă pe care am încercat să o am şi eu în această funcţie.

În încheiere, sper ca, odată cu această decizie personală, atacurile la adresa familiei şi apropiaţilor mei să înceteze.Vă mulţumesc!

Ing. Adrian – Florin Boca”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.