A respectat cineva legea în primele zile de campanie?

A respectat cineva legea în primele zile de campanie?

Campania electorală pentru locale a început vineri, 6 mai, şi ca o primă concluzie a celor 3 zile deja trecute, vă putem spune că avem de-a face cu o confruntare a tâmpeniilor. Niciunul dintre principalii candidaţi nu a citit legea şi, mai mult, nu a respectat-o.

Dar, să o luăm pe rând, cu câteva mici fapte:

1. Mihai Chirica (candidatul PSD, chiar dacă în continuare refuză să se asocieze cu partidul) s-a lăudat peste tot că a dat startul campaniei la ora 0,00. Agenţii de presă, televiziuni, ziare, site-uri… toţi au relatat acest lucru. Legea spune, însă, că poţi încheia contracte (afişe, reclamă etc) de abia după începerea campaniei. Deci, cum avea Chirica afişele gata tipărite la ora 0,00, în condiţiile în care contractele de tipărire se puteau semna tocmai după această oră? În 20 de secunde a semnat contractul şi a şi tipărit afişele? Primul penal.

2. Marius Bodea (candidatul PNL pentru Primăria Iaşi) s-a lăudat că a aşteptat să facă totul legal, motiv pentru care a lipit afişele undeva în după-amiaza zilei de vineri, 6 mai. Până aici, corect. Atât doar că a lipit 3 afişe pe un panou, iar legea zice că ai voie un singur afiş de partid pe panou! Al doilea penal. Al treilea penal este în aceeaşi poză cu Bodea, în speţă Dumitru Oprea.

3. Traian Dobre (candidatul PSRo) s-a plâns pe Facebook că i se rup afişele. Poza postată pe pagina sa de socializare îl incriminează, însă, ca fiind al patrulea penal. Şi el, ca şi Bodea, a lipit câte 3 afişe pe panou.

4. Camelia Bogdănici (candidatul UNPR) a fost singura figură deşteaptă a acestor zile (vezi textul Prima zi de campanie, primul bobârnac luat de Chirica).

5. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi candidaţi, Dumnezeu cu mila. Unii dintre ei nici măcar nu şi-au dat seama că a început campania electorală.

penal-1penal-2penal-3

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.