A scăzut rata șomajului în Botoşani

A scăzut rata șomajului în Botoşani

Potrivit datelor oficiale ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoșani, numărul persoanelor aflaţi în șomaj a scăzut.

Astfel, la sfârşitul lunii octombrie erau înregistraţi în evidenţele AJOFM 5.108 şomeri, cu 547 mai puţini faţă de luna septembrie când erau 5.655 şomeri.

O explicație pentru scădere este faptul că multor persoane le-a expirat perioada de indemnizare. O altă cauză o reprezintă şi lipsa unei noi solicitări din partea celor neindemnizaţi, acest lucru fiind obligatoriu la fiecare şase luni.

Dintre cei 5.108 şomeri înregistraţi, 2.185 sunt femei, 787 fiind şomeri indemnizaţi, 576 beneficiind de acest drept ca urmare a disponibilizărilor curente şi colective de personal.

Conform statisticilor, cei mai mulţi şomeri sunt la Botoşani, 536 de persoane, urmat de oraşul Ştefăneşti, 336 persoane, pe locul trei situându-se Dorohoiul, oraş care are 250 de şomeri.

Pe categorii socio-profesionale cei mai mulţi dintre şomeri, respectiv 4141 persoane au un nivel de pregătire primar, gimnazial sau profesional, 820 persoane au ca nivel de instruire liceal şi postliceal iar 147 de persoane au studii profesionale.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.