A trăit 112 ani fumând 30 de ţigări pe zi!

A trăit 112 ani fumând 30 de ţigări pe zi!

Batuli Lamichhane nu este un exemplu de urmat. Născută în Nepal, femeia fumează câte 30 de ţigări pe zi de la vârsta de 17 ani. Un obicei extrem de nociv, dar care nu a împiedicat-o să ajungă la 112 ani.

Batuli s-a născut în martie 1903, ceea ce însemnă că peste două luni va împlini 113 ani. Pe cartea sa de identitate, în afară de o fotografie şi de amprente digitate, nu există nicio dată de naştere trecută. „Nu prea mă interesează vârsta mea. Dar, sunt atât de bătrână… Am văzut atâtea schimbări în viaţa mea…”, spune Batuli.

Din cauza vârstei înaintate pe care o are, femeia i-a văzut murind pe mulţi dintre copiii săi. A văzut dispărând, de asemenea, o întreagă generaţie de oameni din satul în care locuieşte.

Pentru a-şi fuma ţigările, Batuli are o tehnică specială: în loc să le ţină între degete, ea le ţine în pumn şi inhalează fumul!

Pentru a deveni cea mai bătrână femeie din lume, Batuli va trebui să trăiască mai mult decât actuala decană a umanităţii: Susannah Mushatt, în vârstă de 116 ani, împliniţi pe 6 iulie 2015.

Batuli-Lamichhane-1

Sursa foto: Paris Match

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.