Aceasta este „tabăra Chirica”!

Aceasta este „tabăra Chirica”!

În ultima vreme tot aud, ce-i drept pe la colţuri şi mai puţin în spaţiul public, despre faptul că ar exista în PSD o tabără Mihai Chirica. Curios din fire, dat fiind faptul că această tabără vrea să pună mâna pe conducerea PSD Iaşi, am încercat să văd cine sunt cei care, cel puţin la nivel declarativ, „complotează”! Şi am aflat…

1. Deputatul Sorin Avram Iacoban

Pe 8 noiembrie 2014, Ziarul de Iaşi scria despre Iacoban: „Reprezentanţii Alianţei Creştin-Liberale au anunţat depunerea unei plângeri penale împotriva deputatului PSD Sorin Iacoban, după ce acesta a distribuit pe pagina sa de Facebook o fotografie a lui Klaus Iohannis peste care erau suprapuse simboluri naziste. Astfel, peste imaginea lui Iohannis apărea sigiliul nazist, reprezentat de un vultur ţinând o svastică în gheare, dedesubt apărând inscripţia „Der Landesgruppenleiter Rumänien“, cu caractere gotice. Termenul „Landesgruppenleiter“ desemna în perioada regimului hitlerist reprezentantul Partidului Naţional-Socialist într-o altă ţară, funcţie aproximativ echivalentă cu cea de secretar general de partid. Legea interzice organizaţiile şi simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob, acesta fiind şi obiectul plângerii penale înainte de ACL”.

Citeşte şi „Iașiul are 4 autobuze noi. Mulțumim conducătorului iubit!”

Pe 25 iunie 2016, despre acelaşi Iacoban scria şi Evenimentul: „Pe data de 17 martie 2016, SC Bucureşti Turism SA l-a chemat în faţa judecătorilor pe Sorin Avram Iacoban. Compania, reprezentată de mandatarul Coface România Credit Management Services, le-a cerut magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să-l oblige pe Iacoban la achitarea contravalorii unor servicii prestate. Instanţa a admis recent cererea, obligându-l pe Iacoban la plata sumei de aproape 20.000 de lei, conform facturii fiscale de pe data de 3 iunie 2015. De asemenea, politicianul ieşean a fost obligat de judecători la plata sumei de 200 de lei, drept cheltuieli de judecată”.

2. Fostul consilier local Cătălin Bulgariu

29 august 2013 – pe site-ul iasiciteste.ro se putea citi: „Ruşine! PSD Iaşi a reuşit să-şi introducă oamenii pe posturi cheie aproape în toate instituţiile de stat din Iaşi. La fel s-a întâmplat şi cu consilierul local Cătălin Bulgariu (PSD). Deşi nu are nicio treabă cu presa, Bulgariu a fost uns membru în Comitetul Director la Radio Iaşi. Această mişcare politică nu ar fi o problemă, doar că, pentru deranjul consilierului care trebuia să se prezinte la şedinţe a fost remunerat în anul 2012 cu impresionanta sumă de 29.000 lei, adică 29 MILIOANE LEI vechi lunar”.

Despre Bulgariu a scris şi „Evenimentul, pe 14 septembrie 2015: „Domnul Bulgariu m-a luat de guler şi m-a târât doi – trei metri. Mi-a zis că mă aruncă de la etaj (sediul PSD fiind situat într-o clădire de pe Ştefan cel Mare, la etajul al treilea-n.r) şi am avut noroc că m-am ţinut de balustradă, că m-a îmbrâncit pe scări şi cu siguranţă aş fi căzut, povesteşte Maricel Popa, scandalizat de ieşirea colegului de partid, pe care o consideră nejustificată. Ne aflam la sediul partidului pentru discuţii, iar domnul Bulgariu a avut o năzărire că i-aş fi făcut un semn cu mâna (obscen-n.r.), dar acest lucru nu e adevărat. A început să mă jignească, făcându-mă jegos împuţit şi înjurându-mă de mamă, care-i moartă! Este de nepermis ca un profesor universitar (Cătălin Bulgariu este cadru didactic la Universitatea Petre Andrei-n.r.) să dea dovadă de un astfel de comportament, explică secretarul de stat, precizând că astăzi, 14 septembrie, va sesiza comisia de disciplină a PSD, cu privire la acest nefericit incident”.

3. Viceprimarul Gabriel Harabagiu

Pe data de 9 iulie 2014, săptămânalul 7Est titra: „Consilierul local Gabriel Harabagiu controlează cea mai puternică firmă de colectare de deşeuri din ambalaje din Iaşi. În 2013 a dat lovitura cu o cifră de afaceri de 1,1 milioane euro. Traseul său a trecut prin şabloanele obişnuite ale multor lideri studenţeşti: spaţiu şi magazin în Campusul Tudor Vladimirescu, datorii către proprietar, altele la stat, firmă în insolvenţă, funcţii la partid, altele la instituţii de stat şi o altă afacere, de la zero, după ce prima s-a prăbuşit….) Actual director adjunct al Casei de Cultură a Studenţilor, Harabagiu este un apropiat al deputatului PSD Sorin Iacoban, cel care l-a racolat în PSD în 2003, alături de Cătălin Ivan, un alt fost lider al studenţilor ieşeni”.

4. Vasile Câtea – director adjunct la Salubris, consilier judeţean şi preşedinte al Federaţiei Române de Box

Să vedem ce scria acelaşi săptămânal 7Est despre Vasile Câtea, pe 25 septembrie 2015: „Văzut ca un potenţial candidat la şefia PSD Iaşi pe judeţ, consilierul judeţean Vasile Cîtea pare a avea unele probleme în ceea ce priveşte declaraţiile de avere din ultimii ani. Astfel, cea mai veche declaraţie de acest gen disponibilă este din 2008, adică de acum aproximativ şapte ani. Pe de altă parte, Cîtea susţine că totul e în regulă şi că el şi familia sa trăiesc din banii luaţi din lefuri (….) Potrivit propriilor declaraţii de avere, în septembrie 2008, consilierul Vasile Cîtea achiziţiona un teren pe strada Imaşului, în spatele companiei Sinta, în proximitatea fabricii Țesătura. Achiziţia apare în declaraţia de avere dată de Cîtea în 2009. Totuşi, în toate declaraţiile de avere nu apare justificată provenienţa sumei de aproximativ 150.000 de dolari americani, achitată la acea vreme pentru suprafaţa de 870 mp teren intravilan în Iaşi”.

5. Ionel Vatamanu – primarul oraşului Târgu Frumos

Pe data de 28 decembrie 2015, site-ul stiripesurse.ro scria: „Primarul social-democrat din oraşul Târgu Frumos (judeţul Iaşi), Ionel Vatamanu, a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. În această perioadă, edilul are interdicţie de a mai candida sau de a ocupa funcţii publice. Decizia poate fi atacată la instanţa superioară (…). În baza dispoziţiilor art. 33 lit. a raportat la art. 34 alin. 1 lit. b C.pen. din 1969, cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen., contopeşte pedepsele de 1 (un) an şi 2 (două) luni închisoare, de 6 (şase) luni închisoare, respectiv de 6 (şase) luni închisoare, stabilite prin prezenta hotărâre, inculpatul VATAMANU IONEL urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 1 (un) an şi 2 (două) luni închisoare. În temeiul art. 71 C.pen. din 1969 rap. la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a și lit. b C.pen. din 1969, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe durata executării pedepsei principale rezultante”.

Întrebare: Ce se va întâmpla dacă Vatamanu va fi condamnat definitiv şi i se va menţine şi pedeapsa accesorie ce prevede interzicerea dreptului de a fi ales?

6. Mihai Mihalache – primarul comunei Schitu Duca

Digi 24 vorbea pe data de 6 februarie 2014 despre faptul că „În comuna Schitu Duca, prejudiciul adus bugetului este de peste un milion de lei. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru consolidarea unei şcoli. Comisarii Curţii de Conturi au descoperit că lucrarea s-a transformat într-o sursă de îmbogăţire peste noapte pentru o singură firmă. Comisarii au descoperit că autorităţile locale au demolat o şcoală care trebuia doar consolidată şi au reconstruit-o pentru a majora contractul cu 300.000 de lei. Marea surpriză a fost însă că ulterior aceluiaşi constructor i-au fost atribuite alte 8 contracte dintre care 4 în valoare de 320.000 de lei, semnate şi decontate într-o singură zi. Primarul comunei Schitu Duca nu recunoaşte nimic însă”.

Citeşte şi „Mişcare inteligentă făcută de primarul Mihai Chirica”

Pe 5 iunie 2015, cotidianul Evenimentul scria: „EXCLUSIV Afaceri dubioase cu terenurile din Schitu Duca. Zeci de săteni revoltaţi din Schitu Duca sunt pregătiţi să meargă în justiţie după ce primarul a dat pământurile de sub picioarele lor unui fiu de preot care a trăit în localitate şi altor apropiaţi ai edilului * ajunşi la capătul răbdării, aceştia au trimis o plângere chiar pe masa procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Koveşi, împotriva primarului Mihai Mihalache * aceştia sunt pregătiţi să reclame faptele edilului şi la DNA Iaşi * afacerile la limita legii sunt recunoscute inclusiv de un fost angajat al primăriei”.

Jurnalul Naţional, 5 iulie 2015: „Deşi reclamat la DNA Iaşi de nenumărate ori, şi primarul din Schitu Duca, social-democratul Mihai Mihalache, a scăpat întotdeauna fără a fi măcar deranjat. Motivul? Este cumătru cu Emilian Eva şi, la rândul său, are grijă să-i fie bine lui Iosif, fratele procurorului, care are în Schitu Duca o firmă de produs pavele”.

Fapt: De aproape un an, Mihai Mihalache a lăsat-o mai moale cu implicarea în stabilirii conducerii PSD Iaşi, dar şi cu susţinerea necondiţionată a lui Mihai Chirica. Se pare că unele dosare îl cam ajung din urmă şi a preferat să stea cuminte.

7. Bogdan Crucianu – preşedintele TSD pe municipiul Iaşi

Nu vă impacientaţi dacă nu vă spune nimic acest nume. Personajul este atât de neînsemnat încât nu-l bagă nimeni în seamă. Cred că, uneori, nici el nu se prea ia în serios. Totuşi, despre Crucianu vă putem spune că este student la Politici Publice şi Management Instituţional (master) de la Universitatea „Cuza” din Iaşi, unde cu greu a ajuns în anul 2, având restanţe, culmea, tocmai la una dintre colaboratoarele lui Chirica de la Primăria Iaşi (cunoscătorii ştiu despre cine este vorba)! În paralel face şi Administraţie Publică, la FEEA, asta după ce a absolvit, cică, „Petre Andrei”! Surse TSD spun că-l divinizează pe Chirica. Aceleaşi surse spun, însă, că reciproca nu este valabilă!

8. „Cea mai mare parte a Paşcaniului”

Nu râdeţi, dar exact aşa s-a exprimat Mihai Chirica la Radio Hit exact pe 4 august 2016. „Mi-ar fi părut bine să fie un dialog cu Victorel Lupu, dar am câteva întrebări pe care le voi pune. Rămân în eter, poate răspunde. Care a fost contribuţia dumnealui şi a dlui Cristian Stanciu la câştigarea primăriilor din Iaşi, Târgu-Frumos, Podu Iloaiei şi cea mai mare parte a Paşcaniului? Dacă începem să socotim ce înseamnă Iaşi, Paşcani, Podu Iloaie, Târgu-Frumos şi alte localităţi, o să vedem că acea contribuţie nu a fost cea declarată. Dimpotrivă!”

Concluzie: Din ce a spus Chirica se poate înţelege că „cea mai mare parte” din Dumitru Pantazi, primarul Paşcaniului, ar fi cu el. Dar, întrebarea mea este: care parte? Cea de sus sau cea de jos?

P.S. Dacă mai ştiţi dumneavoastră vreun personaj care să facă parte din „tabăra Chirica”, spuneţi-ne şi noi îl vom adăuga pe listă!

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

iacoban-svastica

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.