Activitatea lui Emil Boc la Cluj şi activitatea lui Mihai Chirica la Iaşi

Activitatea lui Emil Boc la Cluj şi activitatea lui Mihai Chirica la Iaşi

Comparaţiile sunt întotdeauna interesante şi oferă o perspectivă nouă asupra lucrurilor. Aşa că am comparat activitatea primarului Emil Boc de la Cluj cu activitatea primarului Mihai Chirica la Iaşi.

Pentru ca lucrurile să fie verificabile, ne-am folosit de postările pe care cei doi le pun pe propriile pagini de socializare. Analiza a fost făcută pe baza datelor existente ieri, 20 iunie, la ora 14.00.

Să începem, aşadar, cu ziua de miercuri, 15 iunie. Pe pagina de Facebook a lui Mihai Chirica găsim: De la ora 17:00, vorbim despre proiectele oraşului nostru în cadrul emisiunii „În audienţă”, difuzată de postul Iasi Tv Life”.

La Emil Boc, în aceeaşi zi:

1. „Propunere de parking de 410 locuri în Mănăștur! Consiliul Local va dezbate mâine proiectul de HCL care vizează aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu cu privire la acest parking…”

2. „Primăria susține Inițiativa Verde promovată de Usamv Cluj-Napoca și Ambasada Olandei! În cadrul Misiunii Economice Olandeze în România care se desfășoară în această perioadă sub coordonarea Ambasadei Olandei împreună cu Anthos, Business Development Group și Agro Transilvania Cluster la Cluj-Napoca, am participat la evenimentul Green City – Orașul Verde – Concepte și modele inovative de dezvoltare a spațiilor verzi urbane”.

3. „Mihai Eminescu, chiar dacă fizic a trecut în nefiinţă, rămâne nemuritor în cultura română şi universală! Astăzi, 15 iunie 2016, a avut loc la Cluj-Napoca o manifestare comemorativă în cinstea lui Mihai Eminescu, la împlinirea a 127 de ani de la moartea poetului”.

Concluzii: La Cluj, primarul Boc vorbeşte despre Mihai Eminescu. La Iaşi… nu vorbeşte nimeni despre el… La Iaşi e suficient un tei în Copou… Ce rost mai are să vorbim despre poet când am vorbit atât de mult despre tei?

Joi, 16 iunie 2016

Mihai Chirica:

1. „Bună dimineaţa! Începând cu ora 8:30, ne auzim în direct din studioul RadioHit Iaşi”.

2. „Reprezentanţi ai producătorilor de tehnologie din cadrul instituţiilor de stat, universităţilor, industriei şi asociaţiilor profesionale şi-au dat întâlnire, zilele acestea, la Conferinţa Internaţională – Tehnologii moderne în Inginerie Industrială, ModTech. Reunirea acestor instituţii sub cupola Iaşului oferă o bună oportunitate de networking şi cunoaştere a tuturor avantajelor pe care oraşul le pune la dispoziţia mediului de business”.

3. „Mă puteţi urmări începând cu ora 16:00, în direct, la emisiunea difuzată de posturile Prima TV/ Tele Moldova Plus. Puteţi intra în dialog cu mine, apelând numerele de telefon….”

Emil Boc:

Prima Cameră de Comerţ, Industrie şi Agricultură Româno-Suedeză din ţara noastră a fost deschisă oficial astăzi, la Cluj-Napoca. Bun-venit!! În prezenţa Excelenţei Sale, Ambasadorul Suediei în România, d-na Anneli Lindahl Kenny, a altor oficialităţi de la nivel naţional şi local, a reprezentanţilor mediului de afaceri – astăzi, 16 iunie 2016 – a fost inaugurată la Cluj Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Româno-Suedeză Regio. Aceasta este prima din România”.

Concluzii: În timp ce Mihai Chirica vorbeşte la radio, la tv şi puţin despre… cunoaşterea Iaşului, Emil Boc, la Cluj, deschide Prima Cameră de Comerţ, Industrie şi Agricultură Româno-Suedeză din ţara noastră! Fără alte comentarii.

Sâmbătă, 18 iunie

Mihai Chirica: „Când vorbesc despre tradiţie şi despre simboluri naţionale simt că vorbesc de fapt despre demnitate! Limba noastră, tricolorul românesc, portul popular, tradiţiile şi Biserica, strămoşii noştri, eroii neamului şi Armata Română sunt identitatea noastră pe care nimeni nu va putea, niciodată, să o şteargă. Amintirea permanentă a simbolurilor şi valorilor care ne definesc ca români, este o datorie civică! Doar în felul acesta, vom putea să transmitem din generaţie în generaţie elementele care ne identifică pe acest pământ, între aceste graniţe, cu acest statut. În orice clipă, în orice loc paşii ne poartă este important să ne amintim de valorile noastre româneşti”.

Emil Boc: „Număr de magie în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în premiera în Romănia! A mai fost realizat doar în Las Vegas şi Munchen! Eveniment promo pentru Festivalul Internaţional de Magie Astralis, 25 iunie, 2016, Cluj Arena!”

Concluzii: în timp ce ieşeanul nostru drag, proaspăt ales primar filosofează, clujeanul aduce în oraşul său evenimente care s-au mai produs doar în Las Vegas şi Munchen.

Luni, 20 iunie – zi de sărbătoare

Mihai Chirica: şi-a schimbat fotografia de copertă.

Exact la aceeaşi oră, coincidenţa naibii, Emil Boc postează pe Facebook: „Control la şantierul de la Gară. Lucrările de modernizare vor fi terminate până în 30 iunie”.

Comentariile chiar nu-şi mai au rostul!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.