Acuzații grave! BMW, Mercedes și Volkswagen au conspirat în mod ilegal!

Acuzații grave! BMW, Mercedes și Volkswagen au conspirat în mod ilegal!

BMW, Daimler și Volkswagen au conspirat în mod ilegal în domeniul emisiilor motoarelor diesel, arată rezultatele inițiale ale investigației Comisiei Europene (CE), transmite Reuters.

Executivul comunitar îi acuză pe cei trei producători auto că, în perioada 2006 – 2014, au încălcat reglementările UE privind concurența deoarece s-au înțeles să restricționeze competiția în domeniul dezvoltării tehnologiilor verzi menite să limiteze emisiile poluante ale mașinilor.

BMW, Daimler și Volkswagen ar fi conspirat în legătură cu două sisteme de reducere a emisiilor de oxid de azot de la mașinile cu motoare diesel, precum și a unor pulberi sedimentabile nocive emise de autovehiculele cu motoare pe benzină.

Ca rezultat, „consumatorii europeni nu au putut achiziționa mașini cu cea mai bună tehnologie disponibilă”, a afirmat comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager.

Cei trei producători auto urmează să trimită Comisiei Europene răspunsurile lor legate de rezultatele investigației.

Companiile care încalcă reglementările UE pot primi o amendă de până la 10% din cifra lor globală de afaceri.

Reprezentanții Volkswagen au anunțat că vor verifica acuzațiile CE și vor răspunde după ce va fi evaluată întreaga documentație.

Investigația este limitată la cooperarea pe probleme tehnice între BMW, Daimler, Volkswagen, Audi și Porsche, susține VW.

Conform presei germane, documentele procurorilor din Braunschweig și Munchen arată că producătorii auto au colaborat în domeniul emisiilor motoarelor diesel și s-au avertizat reciproc să nu le arate autorităților detaliile referitoare la activitățile lor. Chiar Daimler a prezentat aceste informații Comisiei Europene, în 2014, urmat de Volkswagen doi ani mai târziu.

În septembrie, Comisia Europeană a demarat oficial o investigație pentru a stabili dacă BMW, Daimler și Volkswagen au avut o înțelegere secretă pentru a evita concurența în dezvoltarea sistemelor de control al emisiilor.

Executivul comunitar a anunțat că a primit informații potrivit cărora reprezentanți ai „cercului celor cinci”: BMW, Daimler și Volkswagen – alături de subsidiarele sale Audi și Porsche – s-au întâlnit pentru a discuta despre tehnologiile verzi menite să limiteze emisiile poluante ale mașinilor.

Investigația analizează dacă producătorii auto au fost de acord să nu concureze unii cu alții în dezvoltarea și introducerea tehnologiei de restricționare a poluării provenite de la autovehiculele cu motoare pe benzină și diesel.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.