Admiterea la Medicină Veterinară, pe bază de examen

Admiterea la Medicină Veterinară, pe bază de examen

Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ (USAMV) Iaşi a decis ca admiterea din acest an să se dea pe bază de examen.

Tinerii care vor să vină la USAMV, atât la linia de predare în limba română, cât şi la cea în engleză de la Facultatea de Medicină Veterinară, vor susţine un test care va conta în proporţie de 30 din media lor de admitere.

„Trebuia de mai mult timp să facem acest pas, este o cerinţă europeană în domeniu, s-a discutat de mult timp, am stat în expectativă având în vedere care este situaţia şcolii româneşti, şi acum am luat decizia să aplicăm. Nu ştim cum vor arăta lucrurile în anii următori, aşteptăm să vedem care va fi impactul în vară. Am luat decizia şi pentru o mai bună orientare a tinerilor spre zona domeniilor specializate de la noi din facultate“, a declarat Gheorghe Săvuţă, decanul facultăţii.

Acesta a mai precizat că examenul de admitere va fi similar celui de la Universitatea de Medicină şi Farmacie – va fi un test-grilă din două materii, biologie clasa a XI-a şi chimie organică. Dacă răspunsul va fi unul pozitiv în zona industriei şi cel al studenţilor, se ia în discuţie şi creşterea ponderei acestuia în nota finală, care momentan se concentrează pe rezultatele obţinute la bacalaureat în proporţie de 70%.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.