Adolescent înjunghiat în autobuz. Asta ne așteaptă, domnule Mihai Chirica, dacă vom circula cu autobuzul în Iași?

Adolescent înjunghiat în autobuz. Asta ne așteaptă, domnule Mihai Chirica, dacă vom circula cu autobuzul în Iași?

Incident fără precedent la Iași! În această seară, un băiat de 16 ani a fost înjunghiat într-un autobuz care traversa zona Păcurari, între stațiile Moara de Foc și Petru Poni.

Conform Ziarului de Iași, adolescentul mânca semințe, iar un bărbat de 46 de ani s-a apropiat de el și i-a înfipt un cuțit în piept. Șoferul autobuzului a blocat imediat ușile, călătorii l-au imobilizat și au sunat la 112. Polițiștii au ajuns repede la fața locului și l-au prins pe agresor.

Din primele informații obținute de jurnaliștii de la Ziarul de Iași, se pare că bărbatul ar fi avut antecedente penale și ar fi făcut pușcărie. El a fost dus la Poliția Municipiului pentru audieri.

Adolescentul a fost transportat de urgență la spitalul „Sfânta Maria” de către un echipaj SMURD. El este stabil hemodinamic. Se pare că rana a fost una superficială.

Oamenii legii au decis reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului de 46 de ani, care a înjunghiat un copil într-un mijloc de transport din Iaşi. După audierile de duminică seară, s-a decis reţinerea agresorului din autobuzul care circula pe traseul 43. Se fac cercetări privind infracţiunea de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, iar ancheta continuă.

Copilul înjunghiat a fost operat duminică seara. Avea plagă penetrantă la nivelul toracelui stâng anterior, la câţiva centimetri de inimă, iar medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” spun că a fost un caz care putea evolua dramatic.

Această întâmplare extrem de gravă ridică, din nou, o mare întrebare în privința siguranței transportului în comun în municipiul Iași. Primarul Mihai Chirica ne recomandă pe toate căile posibile să circulăm cu autobuzul, pentru că sunt prea multe mașini în Iași, însă nu se spune nimic despre cum ne asigură securitatea în mijloacele de transport în comun, ca să nu ajungem, Doamne ferește, în situația tânărului înjunghiat duminică seara.

Cum să-ți lași copilul să meargă cu autobuzul la școală când există riscul să pățească așa ceva?

Dar, ce să-i ceri unui primar preocupat mai mult de miștouri de doi bani și glumițe de cafenea decât de siguranța cetățenilor care l-au ales?

Sursa foto: Ziarul de Iași

2 comentarii la "Adolescent înjunghiat în autobuz. Asta ne așteaptă, domnule Mihai Chirica, dacă vom circula cu autobuzul în Iași?"

 1. bcdhncn   05/02/2018 at 10:50 am

  Persoanacare a scris articolul se vede ca nu il inghite pe primarNu te mai baga unde nu iti fierbe oala.daca nu esti in stare sa scrii un articol dpdv corect gramatical,

  Răspunde
 2. Anonim   04/02/2018 at 7:48 pm

  Încep prin a vă spune că sunt o persoană apolitică, mai ales pentru că, dragi ”jurnaliși”, lucrăm în același domeniu. Aș dori să vă întreb domnule VASILE TOMA, care este legătura între incidentul de față și domnul primar? Vă spun eu, nu e. Acest articol este un circ, unde maimuțele scriu, nu jurnaliștii. Să nu vă simțiți jigniți vă rog…mă simt suficient eu cât și pentru dvs.
  Vă doresc să pune-ți mâna pe știri serioase, să lăsați naibii scamatoriile și să nu mai pretindeți că faceți presă de calitate. Două paragrafe luate de pe un ziar ieșean și adăugând niște baliverne care să instige la ură și la denegrarea unei persoane care nu are nici măcar 1% legătură cu ce s-a întâmplat nu se numește PRESĂ.

  Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.