Adolescentă din Botoșani, adusă la spital, în Iași, după ce a vrut să se sinucidă

Adolescentă din Botoșani, adusă la spital, în Iași, după ce a vrut să se sinucidă

O tânără în vârstă de 16 ani, din Botoșani, a fost transferată la Iași în comă, după o tentativă de suicid. Părinții, care spun că fata devenise foarte retrasă în ultima vreme, nu cunosc motivul gestului la care fiica lor a recurs.

Fata a fost găsită inconștientă în camera ei. Părinții au sunat imediat la 112, la fața locului deplasându-se un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD. La sosirea cadrelor medicale, adolescenta era în comă, intervenția rapidă făcând ca starea fetei să nu se agraveze. Pacienta a fost intubată și stabilizată, apoi transportată cu ambulanța la Secția de Pediatrie a Spitalului Mavromati din Botoșani. De la secția de Pediatrie, fata a fost transferată la Iași. Întrucât nu s-a putut preciza ce substanțe a înghițit, medicii nu au putut stabili originea comei.

La Iași, adolescenta a fost detubată, în prezent ea reușind să respire singură, starea îmbunătățându-se. Când își va reveni, fata va fi supusă unor ședințe de consiliere. Medicii nu au reușit să afle deocamdată ce substanțe a înghițit fata, nici motivul pentru care a recurs la acest gest extrem. Părinții pun întâmplarea nefericită pe seama anturajului fetei, despre care spun că nu ar fi unul tocmai potrivit pentru fiica lor.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.