Aerostar Bacău va repara avioane Airbus 320 la Iași

Aerostar Bacău va repara avioane Airbus 320 la Iași

Consiliul Județean Iași și Aerostar S.A. Bacău au semnat joi, 7 septembrie, contractul de concesiune pentru suprafața de 16.000 mp, pentru o perioadă de 49 de ani.

Terenul este destinat construirii unui hangar pentru mentenanța avioanelor civile de tip Airbus 320 și Boeing 737, folosite cu predilecție de companiile care operează zboruri la Iași.

„Este o investiție mare, care va duce la crearea a cel puțin 150 de locuri de muncă. Faptul că pe aeroportul nostru se vor întreține și repara avioane de pasageri va atrage și noi companii de zbor care vor dori să opereze aici”, a declarat Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.

„Avem în vedere dezvoltarea pe viitor a centrului de mentenanță, dar nu este deloc simplu de realizat acest proiect. Trebuie găsite unele soluții, astfel încât activitatea pe care o vom desfășura aici să se integreze perfect în planul de dezvoltare al aeroportului. Cât despre mentenanța avioanelor F16, vreau să vă precizez că Aerostar nici măcar nu a avut în vedere o asemenea investiție la Iași. Este cu totul altceva să desfășori o asemenea activitate, față de întreținerea avioanelor civile”, a spus și Grigore Filip, directorul General al Aerostar S.A. Bacău.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.