Al Di Meola vine la Iași!

Al Di Meola vine la Iași!

Pe 8 noiembrie 2017, Al Di Meola, unul din cei mai mari chitariști ai lumii, revine în România, la Iași.

Artistul va concerta pe scena Teatrului Național, de data aceasta, într-o formulă inedită, alături de alți doi instrumentiști, iar iubitorii de jazz, jazz-rock sau jazz-fusion american se vor putea bucura atât de melodiile sale deja consacrate, piese celebre care poartă marca Piazzolla & Lennon & McCartney, dar și de mai multe compoziții noi!

Chitaristul american, de origine italiană, care promovează un nou stil de muzică instrumentală, un mix inedit de sonorități jazz și tonuri fusion cu elemente latino, ceea ce îl face unic în arta interpretativă, se află deja pentru a cincea oară în România!

După ce a concertat de două ori la  București, ultimul show fiind susținut chiar în această primăvară, la Sala Palatului, în fața unui public numeros, Timișoara și Cluj-Napoca este așteptat, acum, cu mare interes la Iași, mai ales că anul trecut, el a impresionat puternic pe scena amplasată în fața Palatului Culturii prin stilul personal și spectacolul de excepție.

Al Di Meola este considerat pionierul unui nou stil de jazz instrumental contemporan. Chitaristul s-a remarcat încă de la începutul carierei sale prin albumele „Land of the Midnight Sun” (1976), „Elegant Gypsy” (1977) și „Casino” (1978), devenind rapid unul dintre cei mai apreciați reprezentanți ai acestui stil.

În anul 1974, Al Di Meola a debutat alături de trupa lui Chick Corea – Return to Forever, colaborând cu aceasta până în 1976 atunci când schimbările radicale de componență l-au determinat să se îndrepte către o carieră solo.

Artistul și-a continuat cariera explorând o diversitate de stiluri, iar anul 1980 a mai punctat cu o colaborare de excepție, de data aceasta cu Paco De Lucia și John McLaughlin sub numele „Super Guitar Trio”.

Al Di Meola a continuat apoi seria colaborărilor de excepție cu alte figuri reprezentative ale muzicii contemporane Luciano Pavarotti, Phil Collins, Santana, Jimmy Page, Stevie Wonder sau Jean Luc Ponty, toate cu un puternic impact în lumea muzicii de calitate.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.