Al doilea deces la IRO Iași din cauza gripei

Al doilea deces la IRO Iași din cauza gripei

Un bărbat internat la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași a murit în spital din cauza virusului gripal, acesta fiind al doilea deces provocat de gripă raportat în ultima săptămână de unitatea medicală.

Managerul IRO Iași, Mirela Grosu, a declarat că bărbatul în vârstă de 49 de ani era internat la Clinica de Hematologie pentru a se trata pentru leucemie acută mieloblastică.

„Gripa a debutat pe 27 februarie. Pe 1 februarie am primit confirmarea. Pacientul a fost mutat la terapie intensivă. Pacienții care sufera de leucemie sunt cei mai expuși riscurilor, mai ales în contextul epidemiei de gripă, deoarece au sistemul imunitar extrem de scăzut“, a spus Mirela Grosu.

Conform unui raport săptămânal întocmit de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul cazurilor de gripă din județul Iasi este de 38, dintre care 18 sunt de tip B, 19 de tip A – subtip H1 și unul singur de tip A – subtip H3. Potrivit aceluiasi raport, până în prezent au existat patru decese confirmate cu virus gripal.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.