ALDE Iaşi, bolovanul agăţat de piciorul lui Mihai Chirica

ALDE Iaşi, bolovanul agăţat de piciorul lui Mihai Chirica

Bucurie mare la ALDE Iaşi după semnarea protocolului dintre PSD şi ALDE, privind alegerile locale. Toţi cei care dădeau din colţ în colţ pentru că nu se simţeau capabili să candideze singuri ţopăie acum într-un picior pentru că nu mai sunt obligaţi să se facă de ruşine singuri.

Există, însă, şi un revers al medaliei. În timp ce ALDE Iaşi râde, PSD Iaşi mai mult plânge, iar candidatul lot la primărie, Mihai Chirica, are toate motivele din lume să nu se simtă confortabil. În campania pentru locale, Chirca va trebui să muncească alături de Vasile Şalaru, Varujan Vosganian şi Victor Chirilă, oameni care stau extrem de prost la capitolul imagine şi care aduc mai multe probleme decât voturi! Cu alte cuvinte, nu era de ajuns că trebuia să lupte împotriva celor care-l consideră urmaşul lui Gheorghe Nichita, acum Mihai Chirica mai trebuie să facă faţă şi imaginii negative pe care o aduce vecinătatea celor trei mai sus amintiţi. Dacă la toate astea adăugăm şi scandalul pe care Liviu Dragnea l-a stârnit pe Facebook (adică exact acolo unde PSD stă foarte prost) cu „Legea defăimării” vom avea tabloul exact al situaţiei în care se va afla Mihai Chirica dacă nu se va dezice de ALDE Iaşi.

Aşadar, pe scurt:

Victor Chirilă – implicat într-un scandal de pornografie cu minore (despre care presa din Iaşi a scris cu lux de mănunte) şi

Varujan Vosganian – DIICOT îl suspectează că ar fi vândut gaze ieftine, pe vremea când era ministru al Economiei, unui miliardar român. Deocamdată, Vosganian nu poate fi urmărit penal, pentru că parlamentarii n-au fost de acord cu ridicarea imunităţii în cazul său! Scandalul, însă, există!

Vasile Şalaru – fost secretar de stat în ministerul Educaţiei, a reuşit să stârnească mânia şefilor de la centru, de altfel extrem de calmi, cu remarca despre eleve: „ pieptul în faţă, dosul în spate şi ochii roată după fraieri”. „Scăparea” l-a costat pe Şalaru postul de secretar de stat, precum şi şefia ALDE Iaşi.

Mai adăugăm la toate acestea şi faptul că ALDE, cel puţin pe municipiul Iaşi, nu are oameni cu care să facă o campanie decentă şi vom vedea că bolovanul care atârnă acum de piciorul lui Mihai Chirica se face din ce în ce mai mare.

Şi uite aşa, o candidatură şi o victorie care păreau simple, se transformă într-un coşmar din cauza unui „banal” protocol!

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.