ALDE Iaşi oferă vărzări de Dragobete!

ALDE Iaşi oferă vărzări de Dragobete!

Cine putea mai bine decât ALDE Iaşi să celebreze Dragobetele? Nimeni, normal. Pe 24 februarie, Organizaţia Judeţeană de Femei ALDE Iaşi va pune în scenă spectacolul „Dragobetele – protectorul iubirii”, menit să „readucă în atenţie valorile şi tradiţiilor din cultura românească”!!!

Personajele principale în acest spectacol vor fi: Varujan Vosganian, preşedintele ALDE şi plângăciosul de serviciu din Parlamentul României (mai ales atunci când se ascunde de DIICOT), Vasile Şalaru, preşedintele executiv ALDE Iaşi şi enunţător al expresiei demiţătoare „pieptul în faţă, dosul în spate şi ochii roată după fraieri”, şi, nu se putea să lipsească, Victor Chirilă, prim-vicepreşedinte ALDE Iaşi şi unul din personajele implicate în dosarul „Sex cu minore”!

Aşadar, cine, dacă nu cei trei, ar fi putut să vorbească mai bine despre secretele care duc la „durabilitatea unei căsnicii”?

Şi pentru că acest spectacol trebuia să aibă şi un amfitrion, numele său este Elena Vărzări sau Vărzari sau Varzari sau nu mai ştiu cum pentru că în comunicatul trimis de ALDE Iaşi lipseau nişte diacritice pe ici pe colo!

Ca să ştiţi, totuşi, ce primiţi dacă ajungeţi pe la ALDE Iaşi, în afară de sfaturile pe care vi le poate oferi un acuzat de sex cu minore sau un profesor care le recomandă elevelor să stea cu „pieptul în faţă” şi „ dosul în spate”, vă prezentăm o celebră reţetă din bucătăria lui Radu Anton Roman, intitulată „Vărzări moldoveneşti”!

Vărzări moldoveneşti

Aluat: 1 pahar ulei, 1 pahar de apă, sare şi făină. Umplutură: varză dulce sau murată, miez de nucă, ceapă, morcov, sare, piper, boia, ulei. Mod de preparare: În primul rând, se încinge bine cuptorul, la treaptă mare. Se frământă un aluat cu apă călduţă, ulei şi sare şi se lasă să respire câteva minute. Se rup bucăţi mici din el şi apoi se întind. Se taie foile în formă pătrată sau hexagonală, se umplu cu varză călită cu ceapă în ulei, se adaugă morcov ras, miez de nucă măcinat, piper, boia, sare şi se închid, adunând colţurile. Se ung apoi cu ulei şi se aşază în tavă la cuptorul încins, dat la o treaptă foarte redusă. (sursa Ring Media Group)!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.