ALERTĂ la cel mai mare spital din Moldova. 16 cadre medicale de la Sfântul Spiridon Iaşi au intrat în izolare

ALERTĂ la cel mai mare spital din Moldova. 16 cadre medicale de la Sfântul Spiridon Iaşi au intrat în izolare

16 cadre medicale de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au întrat în izolare după ce ar fi avut contact cu un pacient adus de la Suceava.

Inițial, pacientul ar fi fost internat la Gastroenterologie. Ulterior a fost confirmat cu COVID 19 și transferat la Spitalul de Boli Infecțioase, noaptea trecută.

„În cursul serii a fost primită confirmarea de infecție cu COVID 19 la un pacient care era internat de miercuri la Institutul de Gastroenterologie și Hepatoligie. Pacientul fusese transferat de la secția de profil a Spitalului de Urgenţe Suceava. Colegii au luat legătura cu medicul curant de acolo. Medicul fusese confirmat pozitiv. S-a decis testarea pacientului. Rezultatul a fost pozitiv. A fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase. În Institut s-a făcut testarea colegului de salon, care a ieșit negativ. Personalul medical începând cu această dimineaţă este testat, urmând să între în autoizolare. Este vorba de 16 medici și asistenți medicali de la IGH”, a declarat Diana Cimpoesu, purtator de cuvânt al Spitalului Sfîntul Spiridon Iaşi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.