Alertă! Șeful CJ Iași, urmărit penal de DNA

Alertă! Șeful CJ Iași, urmărit penal de DNA

Maricel Popa, șeful Consiliului Județean (CJ) Iași, a fost pus sub umărire penală de către procurorii anticorupție. Potrivit unui comunicat DNA, șeful CJ Iași este cercetat pentru săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu.

Alături de Maricel Popa, în dosar sunt vizați și Daniel Achiței, fostul director al Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (D.J.A.D.P.), dar și Ion Echimov,  administrator al S.C. Eky Sam S.R.L, firmă care a primit, la începutul acestui an,  prin încredinţare directă, contractele de deszăpezire a drumurilor judeţene, dar și un contract de investiții în valoare de 615.000 de lei.

Potrivit Știri pe surse, din ordonanțele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia în perioada 2016-2017, suspectul Popa Maricel, în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași, beneficiind de ajutorul suspectului Achiței Daniel-Ioan, a încălcat prevederile legale privind desfășurarea activităților de investiții și reabilitare a infrastructurii județene, în sensul că, direct sau prin intermediar, a sistat în mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect întreținerea drumurilor județene.

Mai exact, în contextul unui scandal mediatic creat în legătură cu lucrările de întreținere ce se efectuau pe drumul județean 248 A (Iași –Voinești – Țibănești), Maricel Popa a stopat lucrările respective pe motiv că ar exista nereguli la efectuarea acestora, fără ca această hotărâre să aibă la bază vreo expertiză tehnică. În plus, procedând în aceeași manieră, președitele CJ Iași a determinat excluderea unei societăți din cadrul asocierilor de firme care au câștigat două din contractele amintite mai sus și înlocuirea acesteia cu o altă firmă.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.