Alimente care nu trebuie încălzite niciodată la microunde

Alimente care nu trebuie încălzite niciodată la microunde

Din lipsă de timp sau din comoditate, oamenii au tendinţa de a încălzi din ce în ce mai multe alimente la cuptorul cu microunde. Din păcate, însă, nu toate alimentele pot fi supuse acestui proces de încălzire.

Pentru a evita o eventuală îmbolnăvire, Redbook Magazine prezintă câteva dintre alimentele care nu trebuie băgate niciodată la microunde.

1. Ţelina, spanacul şi sfecla

Prin încălzire la microunde, nitraţii conţinuţi în aceste plante pot deveni toxici. Situaţia devine şi mai periculoasă dacă se procedează la încălziri repetate.

2. Ciupercile

Ciupercile trebuie consumate imediat ce au fost tăiate şi preparate, altfel deteriorarea proteinelor pe care le conţin.

3. Ouăle

Ţineţi minte: o omletă nu se încălzeşte niciodată la microunde, asta dacă nu vreţi să aveţi probleme cu stomacul.

4. Cartofii

Reîncălzirea cartofilor prăjiţi (şi nu numai) creşte riscul de botulism!

5. Orezul

Atunci când este lăsat la temperatura camerei după fierbere, orezul poate dezvolta o serie de bacterii ce nu pot fi eliminate prin încălzirea la microunde.

6. Puiul

Puiul gătit şi reîncălzit la microunde poate cauza grave probleme de digestie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.