Din lipsă de timp sau din comoditate, oamenii au tendinţa de a încălzi din ce în ce mai multe alimente la cuptorul cu microunde. Din păcate, însă, nu toate alimentele pot fi supuse acestui proces de încălzire.
Pentru a evita o eventuală îmbolnăvire, Redbook Magazine prezintă câteva dintre alimentele care nu trebuie băgate niciodată la microunde.
1. Ţelina, spanacul şi sfecla
Prin încălzire la microunde, nitraţii conţinuţi în aceste plante pot deveni toxici. Situaţia devine şi mai periculoasă dacă se procedează la încălziri repetate.
2. Ciupercile
Ciupercile trebuie consumate imediat ce au fost tăiate şi preparate, altfel deteriorarea proteinelor pe care le conţin.
3. Ouăle
Ţineţi minte: o omletă nu se încălzeşte niciodată la microunde, asta dacă nu vreţi să aveţi probleme cu stomacul.
4. Cartofii
Reîncălzirea cartofilor prăjiţi (şi nu numai) creşte riscul de botulism!
5. Orezul
Atunci când este lăsat la temperatura camerei după fierbere, orezul poate dezvolta o serie de bacterii ce nu pot fi eliminate prin încălzirea la microunde.
6. Puiul
Puiul gătit şi reîncălzit la microunde poate cauza grave probleme de digestie.
Citește și Ce a simțit o tânără care a stat două zile fără telefon!