Am crezut că am cu cine. Din păcate, cu Chichirău nu pot!

Am crezut că am cu cine. Din păcate, cu Chichirău nu pot!

În perioada precampaniei nu a fost zi lăsată de la Dumnezeu în care candidata Cosette Chichirău, independenta înregimentată politic în USR/Pentru Iaşi/…, să nu mă bombardeze cu sponsorizări în care să-mi spună că „În sfârşit, am cu cine”! Nu ştiu de ce a crezut ea că nu am cu cine, dar modul în care a încercat să mă „atragă” de partea sa şi să-mi arate că „în sfârşit, am cu cine” mi-a produs mai mult greaţă decât plăcere!

Zicea Chichirău pe Facebook: „Noi vom susţine un guvern bazat pe proiecte şi nu pe împărţirea de funcţii. Avem 3 direcţii importante: anti-corupţie, anti-sărăcie şi pro- dezvoltare industrială”. Am reuşit să văd „direcţia anti-corupţie”, însă direcţia „anti-sărăcie” şi cea „pro-dezvoltare industrială” se pare că nu a mai reuşit să le mai sponsorizeze. Aşa că o să ne referim în cele ce urmează la măsurile anti-corupţie prin intermediul cărora Cosette a încercat să mă cucerească şi să-mi arate că „am cu cine, în sfârşit”!

1. Modificarea imediată a legii electorale prin:

– reducerea numărului de semnături necesare propunerii candidaturilor la toate tipurile de alegeri; la alegerile parlamentare de la 1% la 0.1%

– permiterea existenţei partidelor locale la nivelul localităţilor, prin condiţionarea existenţei partidului local de prezentarea de candidaturi exclusiv în localitate

– alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene din două tururi de scrutin

– stabilizarea listelor electorale în corelaţie cu stabilizarea datelor din Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor

– reducerea pragurilor electorale de la 5% la 3% pentru partide şi de la 8 – 10% la 5% pentru alianţe” – zicea Chichirău în postarea sponsorizată pe Facebook.

Acum, nu mă pricep eu la prea multe, dar zău că nu înţeleg cum poate modificarea legii electorale (în sensul Chichirău) să ducă la eradicarea corupţiei… Ce legătură are numărul de semnături cu eradicarea corupţiei? În ceea ce priveşte existenţa partidelor locale, dacă tot zice că este din Iaşi, am să o întreb doar atât: de Partidul Moldovenilor, condus de Constantin Simirad, a auzit?

Citeşte şi „FABULOS: Luminița Munteanu se visa prefect!”

Madame Chichirău continuă, însă: Ridicarea imunităţii parlamentarilor, inclusiv pentru reţinere şi percheziţie, pentru activităţi care nu au nici o legătura cu libera exprimare a opiniilor politice, fără încuviinţarea Camerei din care fac parte. Eliminarea imunităţii pentru începerea urmării penale în cazurile în care sunt suspectaţi miniştri sau foşti miniştri pentru fapte care nu au legătură cu opiniile exprimate”.

Fac şi eu un mic comentariu aici. Doamnă, duduie, domniţă Chichirău, nu puteţi să ridicaţi imunitatea parlamentarilor dintr-un motiv foarte simplu. La un moment dat, un deştept care se crede mai deştept decât tot ceilalţi deştepţi vrea să formeze o altă majoritate în Parlament (contrar voturilor liber exprimate de cetăţeni) şi arestează jumătate din membrii partidului majoritar. Fără motive, fără probe, ci dictatorial, pentru că el vrea Parlamentul lui. Cum vi se pare asta, madame Chichirău? Încercaţi să nu-mi spuneţi că aşa ceva nu se poate, pentru că mă faceţi să cred că nu v-am subestimat suficient!

Mai sunt câteva puncte despre cum vedea ea măsurile anti-corupţie, însă o să sar peste ele pentru şi greaţa mea are limitele ei de abţinere, însă o să vă las să citiţi punctul 8: „Publicarea tuturor tezelor doctorale şi menţinerea comisiei de analiză a plagiatelor”! Ce să zic acum… asta chiar e o măsură fără de care corupţia în ţara asta nu va dispărea niciodată. Madame Chichirău, ăştia cu teze de doctorat nu sunt chiar aşa mulţi, dar haideţi să ne ocupăm puţin de tezele de masterat sau cele de licenţă, pentru că (1) sunt şi mai multe şi (2) cuprind şi un sector de populaţie care accede la posturi de conducere sau la funcţii în partide, administraţie şi în mediul privat. Ce ziceţi? Încercăm? Dar, ce aţi zice dacă aţi da (dumneavoastră şi toţi ceilalţi din USR şi Pentru Iaşi) un exemplu de bune practici şi v-aţi publica teza de licenţă şi cea de masterat, ca să vedem şi noi cum staţi… Eu spun că în felul acesta mi-aţi demonstra că luptaţi împotriva corupţiei şi aş vedea şi eu, în sfârşit, că am cu cine!

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.