Am înțeles de ce Orban și PNL nu vor ajunge la guvernare!

Am înțeles de ce Orban și PNL nu vor ajunge la guvernare!

Ludovic Orban, proaspăt ales președinte la PNL, a declarat duminică seara că, dacă PNL va veni la guvernare, va modifica legea salarizării! În opinia lui Orban, actualele creșteri prevăzute sunt „fără niciun fel de analize” și creează haos.

„Este o lege care creează mai mult haos și, mai devreme sau mai târziu, va fi exact cum s-a întâmplat la vechea lege a salarizării adoptată în 2010, s-a prorogat termenul de intrare în vigoare. La fel se va întâmpla cu această lege a salarizării”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat care ar fi motivele pentru care ar schimba legea salarizării, liderul PNL a precizat că, în primul rând, nu este sustenabilă, afirmând totodată că nu se știe ce se va întâmpla cu economia până în 2020.

„Din mai multe motive aș schimba legea: unu că nu este sustenabilă, doi că nu poți să stabilești niște creșteri salariale din burtă, fără niciun fel de criteriu și fără niciun fel de analize. De ce la pensii, de exemplu, cresc pensiile în funcție de creșterea economică și de rata inflației, iar salariile în sectorul public cresc din burtă până în 2022 când Dumnezeu știe ce se va întâmpla în economie, pentru că ce face PSD în economie va pune pe butuci economia. Funcționarii trebuie plătiți bine, dar trebuie plătiți bine funcționarii care muncesc, funcționarii care își fac treaba și care au performanțe în activitatea lor. De asemenea, cheltuielile de personal în structura bugetului, după părerea mea, nu trebuie să depășească un procent stabil”, a mai afirmat Orban.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.