Amenzi de peste 45.000 lei date de polițiștii de la Rutieră

Amenzi de peste 45.000 lei date de polițiștii de la Rutieră

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în colaborare cu cei din cadrul Serviciul de Ordine Publică, au organizat recent o serie de acţiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul consumului de alcool sau a substanţelor psihoactive.

Astfel, poliţiştii au dat 194 de amenzi, în valoare de 48.550 de lei. Au fost reţinute în vederea suspendării 16 permise. De asemenea, au fost reţinute şase certificate de înmatriculare şi trei seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare. Au fost constatate şapte infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

De exemplu, poliţiştii au prins în comuna Comarna un bătrân de 80 de ani, care conducea un autoturism, mirosind a alcool. Acesta a fost testat, rezultând o alcoolemie de puţin peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoanei i s-a cerut să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.