Anchetă DSP: La Maternitatea „Cuza Vodă“, bacteria a fost adusă de vizitatori

Anchetă DSP: La Maternitatea „Cuza Vodă“, bacteria a fost adusă de vizitatori

În urma anchetei derulate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi referitor la moartea suspectă a celor doi bebeluşi infectaţi cu Klebsiella de la Maternitatea „Cuza Vodă“, a rezultat că bacteria a fost adusă de vizitatori.

Reprezentanții DSP au trimis la Institutul „Cantacuzino“ din Bucureşti şapte tulpini de Klebsiella Pneumoniae, patru fiind recoltate din hemocultura prematurilor, iar trei de la personalul sanitar, acestea indicând cinci profiluri diferite. A rezultat că nu există legătură epidemiologică între cazuri.

La începutul acestei luni, DSP Iaşi a recoltat 20 de teste de sanitaţie, patru probe AMF (aeromicrofloră), cinci ape sterile, toate la nivelul secţiei, probele fiind analizate din punct de vedere epidemiologic. În urma analizării acestora, rezultatul a ieşit negativ.

Ancheta a fost realizată după ce la sfârșitul lunii noiembrie, doi bebeluşi născuţi prematur, care se aflau sub îngrijire medicală în Centrul de Terapie Intensivă Neonatală au decedat, fiind infectaţi cu Klebsiella.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.