Ancheta în dosarul lui Videanu şi Vosganian se apropie de final

Ancheta în dosarul lui Videanu şi Vosganian se apropie de final

Dacă vă întrebaţi de ce se agită atât de mult Varujan Vosganian în ultima perioadă, dându-şi interviuri pe blogul personal, încercând să iasă în faţă cu faptele bune pe care le face, dar şi înjurând ziarişti sau dând lecţii de… numai el ştie de ce, acum aveţi şi răspunsul.

Adriean Videanu şi Varujan Vosganian, foşti miniştri ai Economiei, sunt acuzaţi că ar fi oferit gaze naturale la preţuri mici unei firme controlate de miliardarul Ioan Niculae, cauzând un prejudiciu de peste 60 de milioane de euro.

Publicăm mai jos un fragment din textul apărut ieri, 5 februarie 2016, în ziarul „Obiectiv – Vocea Brăilei”:

Se apropie de final una dintre cele mai mari anchete de corupţie, a anunţat procurorul-şef al DIICOT, în direct la emisiunea 24 de minute de la Digi24. E vorba despre dosarul în care doi foşti miniştri ai Economiei, Adriean Videanu şi Varujan Vosganian, sunt acuzaţi că ar fi oferit gaze naturale la preţuri mici unei firme controlate de miliardarul Ioan Niculae. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 60 de milioane de euro.

În urmă cu patru luni, când au fost audiaţi în dosarul Gaze ieftine, Ioan Niculae şi Adriean Videanu n-au vrut să dezvăluie detalii despre cursul anchetei. Acum, procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, spune că până la trimiterea în judecată a celor doi mai e doar un pas: Se va finaliza dosarul în perioada imediat următoare. Se lucrează la actul de sesizare, din ce ştiu.

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, e acuzat că ar fi semnat trei memorandumuri prin intermediul cărora ar fi favorizat grupul de firme condus de Ioan Niculae. Practic, susţin procurorii, respectivele ordine ar fi obligat Romgaz să funcţioneze în interesul unor societăţi private, prin livrarea de gaz la preţuri preferenţiale. Nimic mai fals, susţine avocatul lui Adriean Videanu, care susţine că nu există prejudiciu.

Şi în privinţa senatorului Varujan Vosganian, ministru al Economiei înaintea lui Adriean Videanu, suspiciunile DIICOT sunt similare. Acesta nu poate fi însă urmărit penal, pentru că parlamentarii n-au fost de acord cu ridicarea imunităţii în cazul său”.

Citiţi textul integral pe www.obiectivbr.ro

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.