Andrei Postolache: „Trebuie să scoatem mașinile din centru“

Andrei Postolache: „Trebuie să scoatem mașinile din centru“

Aflat la Londra, consilierul local Andrei Postolache a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu traficul dintr-unul dintre zonele de birouri din capitala Angliei și cere scoaterea mașinilor din zona centrală a Iașului

„Știu că e puțin clișeu asta cu «uite cum e la alții», dar totuși un mic exemplu de urbanism. Azi sunt în Londra, în drum spre Edinburgh. Pozele de mai jos sunt din City, la ieșirea din stația de metrou Bank. Centrul financiar al Europei, de fapt mai mult de atât. În orice direcție ai lua-o la pas, în 10 minute ai toate șansele să treci de echivalentul unui PIB al României. Știu zona, din 2008 până în 2015 am fost pe aici cu munca de câteva zeci de ori.

E luni la ora 14:00. Străzile sunt aproape goale de mașini, rar vezi câte un autobuz, câte un black cab, câte o dubiță. În City locuiesc sub 10 mii de oameni dar în fiecare zi vin la muncă peste 300.000, e aproape numai birouri totul. Peste 90% vin cu metroul, unii cu bicicletele. Ies cu zecile de mii în fiecare dimineață din stații precum Bank, vezi în poza de mai jos. Asta e pentru afaceriștii români care au impresia că dacă nu coboară dintr-o mașină germană la întâlnire își pierd din prestanță. Londra-i Londra, Iașu-i Iași, dar un lucru e același: trebuie să folosim transportul în comun mai des și să scoatem mașinile din centru”, a scris Postolache pe pagina sa de Facebook.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.