Antena 1 şi Antena 3, mai penibile ca niciodată

Antena 1 şi Antena 3, mai penibile ca niciodată

Goana după audienţă, cititori pe net şi, normal, bani atinge, se pare, cote aberante. Nu mai există reguli jurnalistice, nu mai există bun-simţ… totul e permis atunci când vrei să faci trafic.

Am analizat astăzi câteva din postările de pe paginile de Facebook ale posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3. De fapt, am vrut să vedem dacă există vreo legătură între titlurile postărilor de pe Facebook şi articolele la care făceau trimitere. Ce a rezultat, vă invităm pe dumnevoastră să analizaţi.

1.Antena 3. Titlu: „ANUNȚUL FĂCUT DE GABRIEL OPREA care CUTREMURĂ SCENA POLITICĂ! NIMENI nu se aștepta la asta!”. Am deschis articolul şi am constatat că, de fapt, „Senatorul UNPR Gabriel Oprea i-a trimis o scrisoare președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care îi cere să avizeze urmărirea penală în cazul său, răspunzând astfel cererii DNA Totodată, șeful UNPR spune că se consideră nevinovat de faptele care i se impută”.

Nicăieri în articol nu scrie cum se cutremură scena politică sau de ce nimeni nu se aştepta la aşa ceva!

2. Antena 1. Titlu: „Avea mari probleme așa că a apelat la o metodă ieftină: și-a pus staniol pe dinți! Ce s-a întâmplat după a uimit pe toată lumea!”. De fapt, articolul vă sfătuieşte cum să vă albiți dinții… acasă! „Ai nevoie de două bucățele mici de folie de aluminiu, două lingurițe de bicarbonat de sodiu și două lingurițe de pastă de dinți”, se spune în articol.

Am tot căutat în text să vedem cine era cel/cea care avea probleme mari şi nu am descoperit. La fel cum nu am găsit nici care era problema pe care o avea cel/cea în cauză!

3. Antena 3. Titlu: „Anunțul făcut de LIDL. Ce se va întâmpla cu magazinele din România. Te privește și pe tine!”. În articol se scrie: „Grupul german Lidl, prezent pe piaţa locală cu aproape 200 de magazine de tip discount, va continua expansiunea din România şi în acest an, însă oficialii companiei nu înaintează cifre, afirmând că numărul de unităţi noi depinde de mai mulţi factori, scrie zf.ro”.

Deci, ce se va întâmpla cu magazinele Lidl din România? Pentru că am aflat doar că firma Lidl îşi va continua expansiunea. Dar, totuşi, cu magazinele cum rămâne?

4. Antena 1. Titlu: „VESTE BOMBĂ pentru români! Ce se va întâmpla cu ORELE DE LUCRU. Vestea aşteptată de TOATĂ LUMEA”. Am deschis articolul, bineînţeles, şi am citit că „Senatorul UNPR Ioan Iovescu vrea să propună reducerea programului de muncă, după modelul Suediei, de la opt ore la doar şase ore,acesta depunând la Parlament un proiect de lege în acest sens”.

Aşadar, un senator vrea să propună un proiect de lege. Proiectul încă nu există. În plus, după depunerea proiectului, legea mai trebuie şi votată. Cu alte cuvinte, cu orele de lucru ale românilor nu se întâmplă nimic, rămân tot în număr de 8,10,12/zi!

5. Antena 3. Titlu: „Președintele care are o avere secretă uriaşă. E acuzat că a sifonat sume din fondurile de stat”. Întregul articol suna cam aşa: „Președintele rus Vladimir Putin are o avere secretă uriaşă, arată o investigaţie realizată de postul britanic BBC. Potrivit jurnaliştilor din Regat, preşedintele rus ar fi sifonat sume uriaşe din fondurile de stat. E o acuzaţie pe care Kremlinul o respinge cu tărie. Acuzaţii vin însă şi din partea Trezoreriei Statelor Unite ale Americii, care spune despre Putin că este un lider corupt”.

Cam asta a fost toată ştirea. Nu ni se explică nici cât de uriaşă e averea „preşedintelui”, nici care sunt sumele sifonate şi nici nu ni spune de ce este secretă această avere, în condiţiile în care BBC a afla de ea. Deci, ori e secretă, ori…

Titlurile nu au fost alese, ci luate la întâmplare, într-o ordine aleatorie! Am păstrat titlurile originale, fără a face nici cea mai mică modificare.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.