Anunț așteptat de la Instagram

Anunț așteptat de la Instagram

Instagram, specializată în partajarea de fotografii, a anunțat că va filtra comentariile care incită la ură cu ajutorul unor programe de inteligență artificială.

„Am pus la punct un filtru care va bloca anumite comentarii agresive despre conținuturile publicate ți videoclipurile în direct”, a continuat Kevin Systrom, cofondator și director al companiei Instagram, precizând că utilizatorii vor avea posibilitatea de a activa sau nu acest sistem.

Filtrul este lansat mai întâi pentru comentariile în engleză, înainte de a fi extins și pentru alte limbi, a precizat antreprenorul american.

Giganții internetului folosesc tot mai mult inteligența artificială pentru a filtra conținuturile, în special prin intermediul „machine learning”, ce permite algoritmilor să se îmbunătățească în mod automat, pe măsură ce examinează conținuturile online.

Anunțul Instagram intervine în contextul în care rețelele de socializare sunt acuzate cu regularitate că nu filtrează suficient de mult conținuturile publicate pe platformele lor ți că permit proliferarea mesajelor incitatoare la ură, apologiei terorismului ți informațiilor false („fake news”).

Facebook, Microsoft, Twitter și YouTube (deținut de Google) au anunțat în această săptămână că vor lansa un forum online împotriva terorismului, cu scopul de a filtra mai bine conținuturile litigioase ți de a-ți curăța astfel platformele de acele conținuturi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.