Apă potabilă cu porția pentru ieșenii din mai multe comune

Apă potabilă cu porția pentru ieșenii din mai multe comune

Din cauza creșterii consumului de apa, în mai multe zone ale județului Iași resursele de apă din rezervoarele de înmagazinare ApaVital se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.

În aceste condiții, luna aceasta, pentru refacerea rezervelor de apă potabilă a rezervoarelor din localitatea Poiana, de 300 mc și 50 mc capacitate, ApaVital se află în situația de a furniza apă potabilă după program, zilnic, între orele 06:00 – 10:00 și 17:00 – 23:00, către utilizatorii din localitățile Deleni, Feredeni, Poiana, Slobozia și Maxut.

Totodată, pe parcursul lunii septembrie, pentru refacerea rezervelor de apă potabilă a rezervorului de 750 mc capacitate din localitatea Focuri, ApaVital va furniza apă potabilă după program, zilnic, între orele 06:00 – 23:00 către utilizatorii din localitatea Focuri, comuna Focuri.

Tot în perioada 1 – 30 septembrie 2019, pentru refacerea rezervelor de apă potabilă a rezervoarelor de 2.500 mc și 200 mc capacitate din localitățile Satu Nou și Munteni, se va furniza apă potabilă după program, zilnic, între orele 06:00 – 23:00, către utilizatorii din localitățile Belcești, Tansa, Văleni, Satu Nou și Munteni din comuna Belcești.

„ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal”, au declarat oficialii ApaVital Iași.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.