Aparatură de peste două milioane de lei pentru secția de cardiologie de la Spitalul „Sf. Maria“

Aparatură de peste două milioane de lei pentru secția de cardiologie de la Spitalul „Sf. Maria“

Consilierii județeni intenționează să doteze cu aparaturp performantă secția de cardiologie din cadrul Spitalului pentru Copii „Sf. Maria“.

Astfel, prin proiectul „TransHeart for children- Transfrontier platform for children with heart diseases”, realizat în parteneriat cu Raionul Strășeni din Republica Moldova, se urmărește achiziționarea unui sistem de intubație, a unei mese de reanimare pentru nou-născuți, a șase monitoare pentru funcții vitale, a doup aparate ecocardiograf doppler color, a unui ecocardiograf portabil, două paturi pentru terapie intensivă nou-născuți/sugari, două defibrilatoare, a unui aparat special de iluminare sistem venos și a altor echipamente medicale, vitale pentru diagnosticarea și tratarea problemelor cardiologice ale copiilor.

Valoarea acestor echipamente este de aproximativ două milioane de lei.

Proiectul privind dotarea secției de cardiologie din cadrul Spitalului „Sf. Maria“ are ca principal obiectiv îmbunătățirea diagnosticării și terapiei precoce a bolilor cardiace în rândul copiilor, iar acest lucru poate fi posibil doar prin dotarea cu echipamente performante a unităților medicale.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.