Aproape 1.000 de locuri de muncă disponibile pentru ieșeni

Aproape 1.000 de locuri de muncă disponibile pentru ieșeni

Numărul total de locuri de muncă libere din judeţ este de 982 a anunțat Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM).

Oferta cuprinde 63 de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare şi 919 de posturi pentru persoanele cu studii medii sau minime. Printre firmele care caută să angajeze în această perioadă se numără Delphi (tehnician mecanic), Greenfiber (inginer chimist, lăcătuş mecanic şi stivuitorist), Palas (ajutor bucătar, ajutor ospătar, bucătar, îngrijitor spaţii verzi şi manipulant marfă), Breazu Rezidence (montator rigips, fierar betonist, dulgher, electrician în construcţii, faianţar, inginer în instalaţii), Salubris (electrician auto şi lucrător pentru salubrizare), Veolia (sudor, electrician de întreţinere, electrician reţele, instalator, lăcătuş mecanic şi operator instalaţii) şi Conest (lăcătuş mecanic, sudor, mozaicar şi zidar pietrar).

Sunt disponibile 411 posturi în servicii, dintre care 80 în comerţ, 93 în hoteluri şi restaurante şi 238 în alte activităţi de servicii. În intervalul menţionat au fost anunţate vacante 144 de posturi în confecţii, 287 în construcţii, 114 în industrie, 19 în Sănătate şi Asistenţă Aocială şi 7 în Agricultură şi Silvicultură.

Pentru ieşenii care vor să muncească în ţări ale Uniunii Europene, sunt disponibile 1.827 de locuri de muncă. Oferta cuprinde 815 locuri în Spania, 200 de locuri în Danemarca, 330 de locuri în Portugalia, 65 în Marea Britanie, 95 în Germania, 98 în Cehia, 60 în Finlanda,  câte 40 în Slovacia şi Italia, 13 în Belgia şi câte 10 în Luxemburg şi Ungaria. Mai sunt 37 locuri în Malta, cinci în Suedia, 5 în Slovenia şi câte două în Norvegia şi Polonia.

În Spania se caută culegători de căpşuni, în Portugalia, culegători de zmeură iar în Danemarca culegători de mazăre.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.