Aproape 470 de școli din județul Suceava, fără autorizație sanitară de funcționare

Aproape 470 de școli din județul Suceava, fără autorizație sanitară de funcționare

Dintr-un total de 741 școli din județul Suceava, 468 nu au primit autorizație sanitară de funcționare.

Majoritatea şcolilor fără autorizaţie sanitară din judeţ sunt în mediul rural, neîndeplinind reglementările în vigoare privind dotările de utilităţi(ex. lipsa grupurilor sanitare interioare – 12% din unităţile şcolare au toaleta numai în curte, lipsa apei curente – 12% din unităţile şcolare, compoziţia apei neconformă chimic şi/sau bacteriologic, număr insuficient de cabine la grupurile sanitare în raport cu efectivele de elevi).

Cele 741 de unități școlare din județ dispun de 861 clădiri cu destinație învățământ, iar 508 dintre acestea nu intră sub incidentța avizării/ autorizării privind securitatea la incendiu. 60 clădiri cu destinația învățământ dețin autorizație de securitate la incendiu în timp ce 293 de clădiri cu destinația învățământ necesită aviz /autorizație de securitate la incendiu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Suceava în programul PNDL I sunt înscrise 111 şcoli, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 29 milioane de euro. Dintre cele 21 de şcoli care au realizat lucrările din PNDL I în proporţie de 100%, 14 au depus documentaţii la DSP în vederea autorizării sanitare, iar 5 şcoli au obţinut deja autorizaţia sanitară. 24 de şcoli au realizat lucrările în proporţie de 90% şi urmează, la recepţia lucrărilor, să depună documentaţia la DSP.

În programul PNDL II sunt înscrise 123 de şcoli, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 41 milioane de euro. O şcoală a terminat lucrările în proporţie de 100% şi au fost recepţionate, iar două şcoli – în proporţie de 90%.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.