Aproape cinci milioane de euro pentru izolarea conductelor termice de la CET Holboca la Iași

Aproape cinci milioane de euro pentru izolarea conductelor termice de la CET Holboca la Iași

O asociere de patru firme a obținut contractul constă în refacerea izolaţiei magistralei de legătură între unităţile CET din Holboca şi Tudor Vladimirescu , în valoare de aproximativ cinci milioane de euro.

Liderul asocierii este Elsaco Electronic SRL din Botoşani, iar partenerii săi sunt Conest (cu un subcontractant – Euro Engineering & Consulting), Energomontaj SA Bucureşti şi Radoia Isolirung SRL din Caransebeş. Lucrările se vor desfăşura la o reţea supraterană de 23 km (tur – retur).

Potrivit caietului de sarcini, reabilitarea va fi realizată prin materiale care să conducă la creşterea eficienţei energetice, în vederea livrării agentului termic la parametrii cantitativi şi calitativi solicitaţi la consumatori şi cu un impact minim asupra mediului, prin reducerea cantităţii de poluanţi.

Contractul cuprinde atât proiectarea, cât şi execuţia lucrărilor, iar termenul de finalizare este estimat la 30 de luni.

Modernizarea magistralei de legătură presupune înlocuirea izolaţiei termice clasice cu izolaţie termică cu cochilii mixte din spumă poliuretanică şi vată minerală.

Din suma totală estimată pentru lucrări, 70% reprezintă fonduri de la bugetul de stat prin Programul „Termoficare Căldură şi Confort“, iar 30% este cofinanţarea locală.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.