Aproape de un carnagiu pe calea ferată

Aproape de un carnagiu pe calea ferată

Gara Roşieşti, din judeţul Vaslui, a fost la un pas să ajungă scena unui carnagiu, după ce un microbuz, cu numere de Republica Moldova, a fost acroşat de către trenul IR Iaşi – Mangalia.

Accidentul s-a produs cu puţin după miezul nopţii, iar în urma impactului 8 persoane din microbuz, inclusiv şoferul, au fost rănite.

Şoferul şi incă o persoană au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţe Vaslui, iar la faţa locului au fost tratate alte 4 victime, restul refuzând orice formă de tratament.

Din primele cercetari se pare că vinovat de producerea accidentului feroviar este şoferul microbuzului care ar fi adormit la volan exact când traversa trecerea de cale ferata.

„Am înțeles că șoferul a adormit la volan și microbuzul a fost acroșat de ultimul vagon al trenului InterRegio Iași – Mangalia. Au rezultat 7 victime, doar cu traumatisme minore, care au refuzat  transportul la spital. Avem o victimă trimisă la spital cu traumatism picior drept și în mașina TIM avem un pacient politraumatizat pe care îl ducem la spital pentru investigații și tratament. Toți cei din microbuz sunt moldoveni, nu prea ne-am putut înțelege cu ei, nu vorbesc limba română. Oricum, au avut mare noroc, noi ne așteptam la un dezastru cu persoane rănite grav sau decedate, însă șansa a fost de partea lor, lucru care ne bucură”, a precizat medicul urgentist Carmina Piseru, șeful Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Județean Vaslui.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe autospeciale ale ISU Vaslui şi 4 ambluanţe aparţinând SAJ Vaslui.accident-tren-1accident-tren-2accident-tren-4

Sursa foto: Vremea Nouă şi Est News

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.