Aşa se întâmplă când pleci la război cu trădători!

Aşa se întâmplă când pleci la război cu trădători!

Deşi este creierul victoriei zdrobitoare a PSD în alegerile de pe 11 decembrie, Liviu Dragnea şi-o ia zilele acestea pe toate părţile. De la preşedintele Iohannis, de la opoziţie şi, normal, de la omul pe care chiar el l-a propulsat în vârful partidului, primarul Mihai Chirica!

Mihai Chirica a fost făcut de Liviu Dragnea vicepreşedinte PSD la nivel naţional, dar şi preşedinte interimar al PSD Iaşi. Probabil, la fel ca şi alţii înaintea lui, Dragnea a văzut în Chirica un tânăr de viitor, însă a constatat repede că acesta nu este decât un trădător, care şi-a dat arama pe faţă fix la prima bătălie mai importantă pe care a avut-o de dus partidul.

În timp ce toată suflarea pesedistă a fost de acord, cel puţin la nivel declarativ, cu propunerea lui Liviu Dragnea ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru, Mihai Chirica, adică exact omul pe care Dragnea l-a luat sub aripa sa ocrotitoare, s-a trezit să spună: Dacă mă întrebaţi ca cetăţean, nu cred că este cea mai potrivită. Dacă mă întrebaţi ca primar, crescut lângă statuia lui Ştefan cel Mare, este nepotrivită“, a declarat Chirica în Ziarul de Iaşi (24.12.2016).

Să nu credeţi că s-a oprit aici. Pe 27 decembrie, exact după respingerea lui Shhaideh de către Iohannis, Chirica s-a trezit din nou vorbind: „Puteam să pun pariu că va refuza propunerea. Este vorba despre lupta politică. Nu ştiu care au fost motivele preşedintelui, în mod normal o astfel de decizie trebuia argumentată, dar probabil ca preşedintele a avut motivele sale, probabil că are mai multe informaţii decât avem noi” (Mediafax). Întrebat dacă s-ar putea ajunge la o suspendare a preşedintelui, Mihai Chirica a declarat că „în acest moment România nu este pregătită pentru aşa ceva”.

Cu alte cuvinte, în interval de mai puţin de o săptămână, Chirica şi-a trădat şeful de partid, dar şi partidul, de două ori!!!! Urmează al treilea cântat al cocoşului?

Primăria Iaşi aruncă zeci de mii de euro pe nimicuri!

Care sunt calculele lui Mihai Chirica

1. Este clar că Mihai Chirica mizează pe o condamnare a lui Dragnea în dosarul „Bombonica”. Lucru perfect posibil, însă, până atunci, mai e cale lungă de parcurs…

2. Chirică (aşa-l alintă Dragnea) crede că în acest moment este suficient de „mare” astfel încât să nu-l afecteze faptul că-şi va pierde funcţiile în partid. Ceea ce nu înţelege el (este prea mic pentru o funcţie atât de mare) este că dacă nu va mai avea sprijinul consilierilor PSD va face fix „fâs” în Consiliul Local Iaşi.

3. Singurele lui proiecte pentru Iaşi sunt câteva autobuze noi (luate pe credit) şi două „ţâţe” aproape ca ale lui Constantin Simirad plantate în zona vechiului bazar. Doar cu astea, nici dacă va sta în cap nu va câştiga alegerile din 2020 (dacă le va mai prinde)!

4. Dacă mizează pe „ajutorul” celui care-l va înlocui pe Dragnea la şefia PSD, se înşeală amarnic. L-a trădat pe Gheorghe Nichita, cel care, de altfel, l-a scos la suprafaţă din mediocritatea în care se zbătea, l-a trădat şi pe Liviu Dragnea, care l-a făcut şef la nivel naţional… Aşa că mă îndoiesc că va mai exista în PSD vreun fraier care să-l mai susţină pe Chirica…

5. Acţiunile „sinucigaşe” (politic) ale lui Chirica lasă uneori senzaţia că ar avea sprijinul „forţelor oculte”, dacă e să folosesc o expresie extrem de uzitată în aceste zile! Istoria ne arată, însă, că şi aceste forţe te susţin atât timp cât au nevoie de tine, după care, normal, se trece la spectacolele pe care le pune în scenă DNA…

6. Îmi vine greu să cred că după atâţia ani ca director tehnic, viceprimar şi, apoi, primar interimar şi primar ales, Mihai Chirica nu a obosit deloc! Aşa că, orice socoteală îşi face acum Chirica, peste un an nu va mai avea nicio legătură cu realitate! Deci…

7. O veche vorbă din popor zice că orice naş îşi are naşul. Din calcule reiese că până acum Chirica a năşit doi lideri PSD. Aşteptăm cu interes să vedem el câţi naşi va avea la următoarele… calcule!

P.S. Chiar nu ştiam că în Prisăcani (acolo unde a crescut Mihai Chirica) există o statuie a lui Ştefan cel Mare!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.