Așa va arăta Palatul Braunstein după renovare

Așa va arăta Palatul Braunstein după renovare

În ședința extraordinară de vineri, 8 septembrie, consilierii locali vor analiza un proiect de hotărâre privind consolidarea și refuncționalizarea Palatului Braunstein.

Cheltuielile necesare obiectivului situat în str. Cuza Vodă, nr. 2, sunt estimate la 23.813.415 lei, inclusiv TVA. Durata de realizare a proiectului este de 27 de luni.

După modernizare, clădirea, care se află pe lista monumentelor istorice, își va schimba funcțiunea sa mixtă din comerț și locuințe sociale în funcțiune culturală, de mediatecă și spații expoziționale.

Conform proiectului menționat, soluțiile arhitecturale și tehnice alese urmăresc îndeplinirea obiectivelor proiectului prin consolidarea clădirii în concordanță cu principiile de intervenție asupra monumentelor istorice, refacerea finisajelor interioare și exterioare cu materiale specifice monumentelor eclectice cu influențe art nouveau de la începutul secolului al XX-lea, înlocuirea șarpantei și implicit a învelitorii (fapt care conferă posibilitatea amenajării unui spațiu expozițional în podul imobilului, așa cum a fost gândit în 1915), recompartimentarea interioară, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, refacerea instalațiilor interioare sanitare, termice și electrice, curenți slabi (conform noilor compartimentări și funcțiuni și racordarea acestora la branșamentele rețelelor) și reabilitarea termică a clădirii prin executarea unei anvelope interioare.

Sursa foto: Facebookbraunstein-2braunstein-1

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.