Asistenta care a târât în noroi „Socola” a pierdut procesul cu spitalul și cu Ministerul Sănătății

Asistenta care a târât în noroi „Socola” a pierdut procesul cu spitalul și cu Ministerul Sănătății

Asistenta Mirela-Ana Popeanu, cea despre care se spune că a stat în spatele articolelor defăimătoare la adresa Institutului de Psihiatrie „Socola”, a pierdut procesul intentat spitalului și Ministerului Sănătății, după ce i s-a desfăcut contractul de muncă.

Soluția pe scurt dată de Tribunalul Iași, Secția I Civilă, spune în felul următor: „Respinge cererea de chemare în judecată formulată de către contestatoarea Popeanu Mirela-Ana în contradictoriu cu pârâtul Institutul de Psihiatrie Socola-Iaşi, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de către contestatoarea Popeanu Mirela-Ana în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Sănătăţii, ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesuală pasivă. Cu drept de a formula apel în termen de 10 zile de la comunicare, calea de atac se depune la Tribunalul Iaşi sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată azi 05.03.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei conform art. 396 alin. 2 Codul de Procedură civilă. Cu opinie separată în sensul admiterii contestaţiei”.

Revenind la asistenta Popeanu Mirela-Ana, aceasta, conform unor înregistrări existente în mediul online, a încercat la un moment dat un fel de „revoluție” în Spitalul Socola, implicându-l în „luptă” și pe soțul său, Bogdan Popeanu, ofiţer în cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI), mai exact în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).

Deşi acesta îţi asumase un cod de conduită care îi interzice astfel de acţiuni, înregistrarea apărută în mediul online îl prezintă pe Bogdan Popeanu drept principalul actor al luptei „anti-Socola”, acesta părând a fi strategul-şef al războiului care presupunea implicarea gazetelor locale, a şefilor DSP, a foştilor manageri ai „Socolei” şi nu în ultimul rând chiar a prefectului Marian Grigoraş.

Redăm în cele ce urmează stenograma unei întâlniri a soţilor Popeanu, Bogdan (n.r. – prezentat iniţilele B.P.) şi Mirela (M.P.), cu doi colegi de la Socola: Ciprian Crişu (C.C) şi Lola Mitrică (L.M.), așa cum a fost ea prezentată în presa vremii.

B.P. Să facem o scrisoare către prefect, către DSP, către minister, către prefect (…) Un prefect tehnocrat, ăsta îl ia de momiţe pe şeful de la DSP, pentru că e în subordinea lui, atâta vreme cât este presiune mediatică. (…) Eu zic aşa: facem o scrisoare către instituţie şi după aia în presă. Ca presa să vină să întrebe: aţi avut sesizarea din data de…, ce-aţi făcut în acest sens, ce aveţi de gând să faceţi?
M. P. Dar ei pot să publice scrisoarea noastră şi atunci, înţelegi…
B.P. O scrisoare deschisă?
L. M. Abălaşei ştiu că e în poziţia de subprefect…
C.C. Îi greu şi cu asta pentru că îs mulţi, aparţin de anumite partide, s-ar putea să nu bage în seamă.
B.P. Unde s-ar putea să nu bage în seamă?
C.C. La anumite ziare, sau…
B.P. De asta îţi spun.
C.C. Eu le am pe ale mele, îs salvate toate… Dacă şi voi îmi trimiteţi, nu toate, ălea cu ameninţările şi cu fac, dreg, rup… Deci este Radu Filip, care este redactor la Antena 1, care a lucrat cu mine de mult timp…
M.P. Mesaje?
B.P. Da, mesajele ălea.
M.P. Dar ce treabă ai cu mesajele?
B.P. Să vadă despre ce este vorba.
M. P. Dar am spus…
C.C. E o soluţie simplă.
L.M. Da ce, au trimis şi mesaje de ameninţare?
C.C. Cine?
L.M. Oprişan. Sau te-a sunat?
Mie? Eu câte înregistrări am cu el…
M.P. Hai să le punem la un loc.
C.C. Eu de când am spus, hai s-adunăm mesajele…
M. P. E nasol că o induci pe Manuela, trebuie făcut în aşa fel încât să nu sufere deloc fata asta.
C.C. Hai să-ţi spun ceva, eu nu pot să feresc (…) Manuela are o situaţie dificilă…
M.P. Dar nu, eu ce spun, ca nu cumva să scăpăm sau, ştii, să se trezească cineva vorbind…
C.C. Înţelegi? Pentru că m-a ameninţat şi cu ea, că o face, că o drege, că o mută. De-aicea a început totul între noi. Că eu n-am avut mare legătură cu el, ştii… Din privinţa lui L., că L. mi l-a lăudat, că-i băiat bun… şi acuma Lucia mi-a spus şi el: ştii, din ce-am auzit, nici nu vreau să mă mai bag
C.C. Să nu-l bagi pe L., că L., ştii cum e… că aşa de tare s-a liniştit. La problemele care le are…
M.P. Eu tocmai d-aia nu spun nimic Cristi, pentru că ştiu ce-o vorbit Oprişanu.
C.C. Ei lasă că eu vorbesc şi cu B. cela mare!
M.P. Şi ce? Crezi că nu a vorbit L. cu el. Şi ce să spună B. mare?
B.P. Crezi că nu ştie?
M.P. Grigoraş e de-al nostru. Nu zice nimic de activitatea politică.
B.P. Nu, că-i tehnocrat.
M.P. E bun. Mergem la el. Hai că întreb eu pe cineva cum ajungem la el.
L. M. Dacă mergem şi vorbim deschis?
B.P. Are program de audienţă.
C.C. Eu vă spun sincer: dacă îmi trimiteţi şi-mi redirecţionaţi mesaje de-a lui, cu ameninţări şi cu d-astea…
B.P. Eu am sus: trebuie sesizate autorităţile şi apoi tras de ouă, să răspundă!
C.C. Nu, în primul rând îi facem o campanie mediatică foarte „bună”. Înainte de alegeri. Îi facem cel mai mare „bine”.
B.P: Dacă nu vorbim acum o treabă şi vorbim despre Oprişanu…, da, suntem de acord că Oprişanu sponsorizează o campanie electorală…
C.C. Nu-l mai ţine nimeni în mână, pentru că s-au întâmplat prea multe. Eu, dacă adun toate, ce am şi eu ce aveţi şi voi, şi-i trimit omului, şi face un sumar, un reportaj…
B.P. Dar fata asta de la bucătărie ce poate să spună?
C.C. Cine? Mi-a spus…, eu nu cunosc.
M.P. Că înjurat-o, crucea mătii nu ştiu ce i-a făcut, a plâns… Mi-a zis L. că s-a întâlnit cu Movilă.
C.C. N-o cunosc pe fată. Chiar n-o cunosc.
M.P. Şi Movilă cică i-a spus lui L.: băi, dar ce ***** tâmpitul ăla, a zis că l-am ameninţat. Şi L. mi-a spus: nu mă mai interesează, nu vreau să mai ştiu. Mi-a scris L. în mesaj că omul ăsta face gafe incredibile. Şi-n fiecare zi face mizerie…

C.C. El mare susţinere nu mai are. Îi mai trebuie două „imbolduri” dintr-o parte şi din alta şi-i gata.
L.M. Asta am zis şi eu.
M.P. Mai sunt ăştia de la el din Botoşani, de la Consiliul Judeţean…
L.M. Hai să-ncercăm să luăm legătura…
M.P. El are mulţi prieteni pentru că eu când am avut nevoie de mătuşă-mea, când a fost mătuşă-mea bolnavă, ai mei sunt din Botoşani… şi el îmi spunea, du-te la cutare, dar nu spui (…) că dacă află ăsta o omoară pe mătuşă-ta!

În urma acestei înregistrări, superiorii lui Bogdan Popeanu s-au autosesizat, iar la scurt timp acesta a fost pensionat la cerere. Ziarul „Libertatea” a relatat despre acest episod și despre urmările lui asupra lui Popeanu.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.